Megami Tensei series 17.7 miljoen | Persona Series 15 miljoen games verkocht

Megami Tensei series 17.7 miljoen | Persona Series 15 miljoen games verkocht

SEGA Sammy heeft hun Japans geïntegreerd jaarverslag 2021 uitgebracht, dat cijfers geeft voor franchises, waaronder de Persona-serie en de Megami Tensei-serie.

Verkoop cijfers

Dit zijn onder meer pachislot- en pachinko-machines, amusementsmachines en speelgoed. Het rapport zegt dat de Megami Tensei-serie de afgelopen 35 jaar meer dan 17,7 miljoen games heeft verschoven, samen met merchandise. Deze cijfers bevatten ook de gratis te spelen mobiele game Shin Megami Tensei: Liberation Dx2.

Het rapport vermeldt ook dat de geliefde Persona-serie de afgelopen 25 jaar nu 15 miljoen games en merchandise heeft verkocht.

Over Shin Megami Tensei

De eerste twee titels in de serie werden uitgegeven door Namco (nu Bandai Namco), maar zijn sinds de release van Shin Megami Tensei bijna altijd uitgegeven door Atlus in Japan en Noord-Amerika. Voor Europa publiceert Atlus de games via externe bedrijven.

De serie was oorspronkelijk gebaseerd op Digital Devil Story, een sciencefictionromanserie van Aya Nishitani. De serie dankt zijn naam aan de ondertitel van het eerste boek. De meeste Megami Tensei-titels zijn op zichzelf staande titels met hun eigen verhalen en personages. Terugkerende elementen zijn onder meer plotthema’s, een verhaal dat wordt gevormd door de keuzes van de speler en de mogelijkheid om te vechten met en vaak wezens (demonen, persona’s) te rekruteren om de speler te helpen in de strijd. Elementen van filosofie, religie, occultisme en sciencefiction zijn allemaal op verschillende tijdstippen in de serie verwerkt.

Over Persona

Persona, voorheen bekend als Shin Megami Tensei: Persona buiten Japan, is een videogamefranchise ontwikkeld en voornamelijk uitgegeven door Atlus en eigendom van Sega. Persona is een spin-off van een reeks rollenspellen die zich richt op een reeks rollenspellen. uit de Megami Tensei-franchise van Atlus.

Het eerste deel in de serie, Revelations: Persona,[b] werd in 1996 uitgebracht voor de PlayStation. De serie heeft sindsdien nog meer games gezien, met als meest recente hoofdinzending Persona 5 Royal uit 2019.

Persona begon als een spin-off op basis van de positief ontvangen middelbare schoolomgeving van Shin Megami Tensei If… (1994). De belangrijkste kenmerken van Persona zijn een groep studenten als hoofdrolspeler, een stille hoofdrolspeler die lijkt op de Megami Tensei-franchise en gevechten met Persona’s.