Metal Gear Solid-serie – 58+ miljoen verkochte exemplaren

Metal Gear Solid-serie – 58+ miljoen verkochte exemplaren

Konami heeft de verkoopcijfers voor zijn talrijke videogamefranchises bijgewerkt en onthulde dat de Metal Gear-franchise op 31 december 2021 58 miljoen exemplaren had verkocht.

Dat zijn veel nuke-lancering van Metal Gears, en dat betekent dat er sinds 31 maart 2021 900.000 exemplaren van de serie zijn verkocht. Ondanks de hoge verkoop heeft Konami sinds de noodlottige Metal Gear Survive van 2018 geen nieuwe game uitgebracht. een op overleving gebaseerde spin-off van Metal Gear Solid V die niets te maken had met de maker van de serie Hideo Kojima, die het bedrijf al had verlaten.

58 miljoen exemplaren

Toch deed Konami in 2020 een kleine poging om de serie toegankelijker te maken op platforms door Metal Gear, Metal Gear Solid en Metal Gear Solid 2: Substance uit te brengen op het pc-platform GOG. (Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Solid 3 zijn sindsdien van de digitale markt gehaald, in ieder geval tijdelijk, vanwege zorgen over de licenties.) Onlangs ging het gerucht dat ontwikkelaar Virtuos aan het herbouwen of Metal Gear Solid 3 opnieuw uitgevonden voor Konami. Volgens de bron zijn er moderne remasters van Metal Gear Solid-games in de maak.

Metal Gear – Film

Tot slot zal Oscar Isaac Solid Snake spelen in een Metal Gear Solid-film geregisseerd door Jordan Vogt-Roberts, die ook aan het hoofd stond van Kong: Skull Island. Hoewel Konami op dit moment niets doet met Metal Gear, is er nog steeds reden om aan te nemen dat de games relevant zullen blijven. Het is op zijn minst opmerkelijk dat de totale franchiseverkopen van Metal Gear blijven stijgen, zelfs als er geen nieuwe games zijn om te bespreken.

Over Metal Gear

Hideo Kojima vond de Metal Gear-serie van techno-thriller stealth-games uit. Metal Gear, het eerste spel ontwikkeld en uitgegeven door Konami, werd in 1987 gelanceerd voor MSX-thuiscomputers. De speler neemt vaak de rol aan van een special forces-officier (meestal Solid Snake of Big Boss) die belast is met het lokaliseren van het gelijknamige superwapen “Metal Gear”, een tweevoetige wandelende tank die kernkoppen kan lanceren.

Voor tal van systemen zijn er veel sequels ontwikkeld die de verhaallijn van de originele game hebben uitgebreid door personages te introduceren die zich verzetten tegen en Snake helpen, evenals een paar prequels die de oorsprong van Metal Gear en terugkerende personages onderzoeken.