Microsoft publiceerde gedeeltelijk de brief uit 1999 waarin werd geprobeerd Nintendo te kopen

Microsoft publiceerde gedeeltelijk de brief uit 1999 waarin werd geprobeerd Nintendo te kopen

Microsoft heeft onlangs de speciale herdenkingssite voor het 20-jarig jubileum gepubliceerd en het toonde de brief die Microsoft stuurde toen hij probeerde Nintendo te verwerven vóór de release van de originele Xbox in 1999.

Het team van Microsoft wilde duidelijk dat Nintendo als first party studio hun eerste console zou versterken met grote games zoals Mario Kart en The Legend of Zelda enz. De brief werd gestuurd door Rick Thompson, de Vice President of Hardware van Microsoft, aan Nintendo van Amerika’s Executive Vice President of Business Affairs, Jacqualee Story.

Geprobeerd om Nintendo te kopen?

Microsoft overwoog zijn aanzienlijke financiële macht te gebruiken om ontwikkelaars te kopen. En Microsoft zette de lat hoog en benaderde Nintendo voor een overname. Microsoft werd de zaal uitgelachen, zegt Kevin Bachus, directeur voor relaties met derden bij het Xbox-project. “Ze lachten zich gewoon kapot”, zei Bachus tegen Bloomberg. “Stel je een uur voor dat iemand je uitlacht. Dat was een beetje hoe die ontmoeting verliep.”

De pitch van Microsoft klopte enigszins. In die tijd liep Nintendo qua hardware zwaar achter op Sony, maar de geschiedenis leert dat de zaken heel anders zijn gelopen.

Ad