Microsoft – Sony en Nintendo krijgen populaire Activision Blizzard-games

Microsoft – Sony en Nintendo krijgen populaire Activision Blizzard-games

Een aanzienlijk aantal gamers maakte zich zorgen toen vorige maand bekend werd dat Microsoft bezig was Activision Blizzard te kopen.

Microsoft verklaarde dat de populaire Activision Blizzard-titels niet langer exclusief voor Xbox zouden zijn en in plaats daarvan op Sony’s PlayStation zullen blijven verschijnen, zelfs als de huidige overeenkomst tussen Activision Blizzard en Sony afloopt. Brad Smith, president en vice-voorzitter van Microsoft, zei op de officiële blog van het bedrijf dat het bedrijf overweegt “vergelijkbare inspanningen te leveren om het succesvolle platform van Nintendo te helpen.”

De president en vicevoorzitter van Microsoft, Brad Smith over toekomstige games

“Zolang de huidige overeenkomst met Activision loopt, blijft Microsoft Call of Duty en andere populaire Activision Blizzard-producten toegankelijk maken op PlayStation.” En we hebben Sony beloofd dat we ze toegankelijk zullen blijven maken op PlayStation zodra de huidige regeling afloopt, zodat Sony-fans hun favoriete games kunnen blijven spelen.

We zijn ook geïnteresseerd in het op dezelfde manier ondersteunen van Nintendo’s populaire platform. We denken dat dit de beste beslissing is voor de industrie, gamers en ons bedrijf.”