Microsoft stemt ermee in om Call of Duty over de komende 10 jaar naar Nintendo te brengen

Microsoft stemt ermee in om Call of Duty over de komende 10 jaar naar Nintendo te brengen

Na de verspreiding van informatie over het voornemen van Microsoft om Activision Blizzard te kopen, zei hoofd van Xbox Phil Spencer dat het bedrijf in de toekomst Call of Duty op de Nintendo-platforms kan lanceren als gevolg van deze overeenkomst.

Na zijn eerste aankondiging heeft Microsoft nu formeel een officiƫle juridische deal gesloten met Nintendo om Call of Duty in de loop van de komende tien jaar op Nintendo-platforms te brengen. Deze overeenkomst specificeert ook dat de games op dezelfde dag worden uitgebracht als de Xbox-versie en dezelfde functies en hetzelfde materiaal in identieke vorm zullen hebben.

Nu we de stippellijn zijn gepasseerd, zijn we officieel verplicht om de komende tien jaar Xbox-games aan te bieden aan spelers van Nintendo. Dit is gewoon weer een stap in onze missie om Xbox-games en Activision-producten zoals Call of Duty toegankelijk te maken voor een groter publiek op een grotere verscheidenheid aan apparaten.

Call of Duty komt eraan

Call of Duty zal nu beschikbaar zijn voor Nintendo-spelers op dezelfde dag dat het wordt uitgebracht voor Xbox, met volledige functionaliteit en inhoudpariteit, als resultaat van recente onderhandelingen en de ondertekening van een wettelijk bindende overeenkomst tussen Microsoft en Nintendo. Hierdoor kunnen Nintendo-spelers op dezelfde manier genieten van Call of Duty als Xbox- en PlayStation-gamers. We zijn toegewijd aan het leveren van eerlijke toegang op lange termijn tot Call of Duty op alle spelplatforms. Dit zal resulteren in extra spelersopties en meer marktconcurrentie binnen de game-industrie.

Aangezien de meest recente Call of Duty-games problemen zullen hebben met het werken op een platform als de Nintendo Switch, valt nog te bezien of Microsoft in staat zal zijn om de helft van de deal na te komen, ondanks het feit dat de regeling zelf veelbelovend lijkt. Bovendien is er sterke kritiek van regelgevende autoriteiten over het voornemen van Microsoft om Activision Blizzard te kopen, wat, in het geval dat de overname niet doorgaat, een aap in het gareel zou gooien. Houd meer ontwikkelingen in de gaten zodra deze beschikbaar komen.