Miyamoto; Spijt keuzes Super Mario Run

Miyamoto; Spijt keuzes Super Mario Run

Shigeru Miyamoto heeft het over keuzes die gemaakt zijn in Super Mario Run waar hij nu spijt van heeft.

Twee jaar geleden verraste Nintendo met een mobile game van Mario met de titel  Super Mario Run. Tegenover een prijskaartje van €10,- kun je met maar één hand de welbekende loodgieter laten rennen en springen over de velden van het Mushroom Kingdom.

Onlangs kwam er een bericht naar buiten dat Super Mario Run een omzet van 60 miljoen dollar heeft gepasseerd. Toch heeft Miyamoto nu, twee jaar later, spijt van sommige keuzes die hij destijds heeft gemaakt. Dat vertelde hij tijdens de Computer Entertainment Developers Conference in Japan.

Miyamoto @ Computer Entertainment Developers Conference

Ten eerste betreurt Miyamoto de moeilijkheidsgraad van het spel. Eigenlijk had de game langzamerhand moeilijker moeten worden, maar Miyamoto wilde dat het spel wat uitdagender zou zijn.

Hierdoor werd Super Mario Run echter te moeilijk voor sommige spelers. Later werd de Remix 10-modus toegevoegd ter compensatie.

Als tweede betreurt hij de prijs van Super Mario Run. Het was al vanaf het begin besloten om de game voor een vast bedrag te verkopen. Levels hadden daarnaast niet achter een pay-wall moeten zitten.

Zelf hebben wij niet al teveel gedaan met de mobiele game Super Mario Run, maar wat is jouw ervaring? Heb je daarnaast nog kritiekpunten op de game?