Miyamoto was aanvankelijk geen fan van de kunststijl van Zelda Wind Waker

Miyamoto was aanvankelijk geen fan van de kunststijl van Zelda Wind Waker

Did You Know Gaming? heeft onlangs een klassiek interview vertaald uit het Japanse tijdschrift Nintendo Dream, dat voor het eerst werd gepubliceerd in het midden van de jaren 2000.

Shigeru Miyamoto was geen fan van het esthetische ontwerp voor The Legend of Zelda: Wind Waker, volgens een interview met Eiji Aonuma, producer van The Legend of Zelda.

Miyamoto’s reactie op Toon Link

Dhr. Aonuma zei dat hij en de rest van het team dol waren op Toon Link en dat ze de conceptideeën van meneer Miyamoto met opzet tot het allerlaatste moment achterhielden. De heer Aonuma beweert dat toen de heer Miyamoto de conceptfoto bekeek, “hij echt een grimas trok” en zei dat hij liever een meer esthetisch realistische ervaring had gehad voor Links nieuwe avontuur.

Dhr. Miyamoto merkte in een ander interview op dat het team ongeveer 10 jaar nodig zou hebben om een ​​realistischer Zelda-avontuur te maken, dus uiteindelijk omarmde hij het uitgesproken cartoonachtige ontwerp van Wind Waker. Toen The Legend of Zelda: Wind Waker voor het eerst aan de wereld werd onthuld, veroorzaakte de beroemde grafische stijl veel onenigheid onder gamers, waarbij sommigen zeiden dat het er te jeugdig uitzag en niet serieus zou worden genomen door andere consolespelers.

“Als ik hem vanaf het begin had benaderd, geloof ik dat hij zou hebben gezegd: ‘Hoe is die Zelda?'”, herinnert Aonuma zich. “ Miyamoto had tot het einde moeite om de realistische link art-benadering los te laten. Hij moest ooit tegen zijn wil een presentatie geven. Toen zei hij tegen me: “Weet je, het is nog niet te laat om van richting te veranderen en een realistische Zelda te bouwen.”

Over The Legend of Zelda: The Wind Waker

Deze epische Legend of Zelda-reis begint met onze held midden in een familiecrisis. Het idyllische bestaan ​​van Link op een afgelegen eiland wordt verwoest op een tragische dag wanneer zijn geliefde zus wordt ontvoerd door een grote, angstaanjagende vogel. Natuurlijk achtervolgt de held met het zwaard en schild. Zijn zoektocht zet een epische odyssee in gang over exotische landen en volle zee terwijl Link op zoek gaat naar aanwijzingen voor de locatie van zijn zus.

The Legend of Zelda: The Wind Waker breidt de baanbrekende gameplay uit Ocarina of Time en Majora’s Mask voor Nintendo 64 uit, waardoor een nieuwe Legend of Zelda-ervaring ontstaat. De emoties van personages variëren wanneer ze lachen, huilen of woede en verbazing vertonen, en een reeks levendige gedragingen brengen ze tot leven. Bovendien is de wereld van Link nog nooit zo sfeervol geweest. Verbazingwekkende effecten zoals flikkerende vlammen, schaduwen en rook brengen je nog dichter bij de actie.

De beroemde Zelda-gameplay vormt natuurlijk de kern van The Wind Waker. Link kan snijden met zijn zwaard (inclusief een krachtige spin-aanval), aanvallen afweren met zijn schild, over gaten zwaaien en wapens oppakken die zijn tegenstanders hebben laten vallen. Bovendien heeft The Legend of Zelda: The Wind Waker het opmerkelijk eenvoudige bedieningsmechanisme dat Zelda-fans gewend zijn van de beroemde franchise.