Moon Studios – Ori was onze Mario, dit is onze Zelda

Moon Studios – Ori was onze Mario, dit is onze Zelda

Moon Studios, het geweldige bedrijf dat verantwoordelijk was voor zowel Ori and the Blind Forest als Ori and the Will of the Wisps, heeft laten weten dat ze hard hebben gewerkt aan hun volgende game. Moon Studios werkt nu aan Ori and the Will of the Wisps.

Het volgende spel is onze Zelda

Moon Studios is naar verluidt in 2015 begonnen met de ontwikkeling van het prototype van de nieuwe game, aldus Thomas Mahler, het hoofd van het bedrijf. Ori diende als onze ‘Mario’ en dit avontuur zal dienen als onze ‘Zelda’. Toen ik in 2015 voor het eerst begon te werken aan het prototype voor ons gloednieuwe project, was dat het eerste waar ik aan dacht. Daarna besloten we om aan Wisps te werken, wat ons de kans gaf om dit project gedurende een langere periode te blijven ontwikkelen, waardoor we het uiteindelijk konden transformeren in een volwaardige action role-playing game (ARPG).

Wanneer Moon Studios precies van plan is hun nieuwste werk te presenteren, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De videogames Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps zijn nu beide te koop in de Nintendo eShop.

Over Moon Studios

Thomas Mahler, een voormalig filmkunstenaar bij Blizzard Entertainment, en Gennadiy Korol richtten in 2010 Moon Studios op als een onafhankelijk productiebedrijf voor videogames. Gennadiy Korol is nu de CEO van Moon Studios (voormalig Senior Graphics Engineer bij Animation Lab). Het bedrijf heeft veel plezier in het overdreven “iteratieve poets”-proces dat wordt gebruikt bij de ontwikkeling van zijn goederen en legt de nadruk op sterk afgestemde spelmechanismen. Moon Studios is een verspreide productiestudio, wat betekent dat de teamleden zich in verschillende delen van de wereld bevinden. Dit biedt Moon de mogelijkheid om samen te werken met enkele van de meest bekwame en ervaren personen in de videogamebranche. Moon Studios en Microsoft gingen in 2011 een samenwerking aan om de videogame Ori and the Will of the Wisps te maken.