Mr. Miyamoto – De Super Mario Bros. Movie heeft de uitdaging van videogamefilms opgelost

Mr. Miyamoto – De Super Mario Bros. Movie heeft de uitdaging van videogamefilms opgelost

In de loop der jaren zijn veel games omgezet in films, maar meestal doen ze het niet zo goed. De Super Mario Bros. is de eerste poging van Nintendo op dit gebied. Movie, een geanimeerde versie van de beroemde serie platformgames.

Shigeru Miyamoto, die Mario maakte, denkt dat de aankomende film problemen zal oplossen die zich in het verleden voordeden toen games werden omgezet in films. Deze week zei hij tijdens een briefing over de financiële resultaten van het bedrijf dat er twee problemen in gedachten zijn gehouden. De eerste is dat “het bij videogames de gameplay is die ze interessant maakt, dus een film die bij het verhaal van een game blijft, hoeft niet per se interessant te zijn.” De tweede is dat “mensen die de game hebben gespeeld een filmervaring verwachten die trouw is aan hun herinneringen aan de game”, terwijl “mensen die de game nog nooit hebben gespeeld een film verwachten die leuk is als een onafhankelijk stuk entertainment. “

De volledige woorden van meneer Miyamoto:

“Voor Super Mario Bros. heb ik met de heer Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination, aan de film gewerkt vanaf het begin, zeven jaar plannen en zes jaar maken. Gedurende die tijd hebben we Ik heb veel nagedacht over waarom het leuk is om van games films te maken en wat mensen willen van films.

Mensen hebben al genoten van de verhalen in boeken en strips, dus ik denk dat films die erop gebaseerd zijn ook leuk zullen zijn. Maar wat videogames interessant maakt, is de manier waarop je ze speelt, dus een film gebaseerd op het verhaal van een game is misschien niet zo interessant. Mensen die de game hebben gespeeld, willen ook dat de film trouw blijft aan hun herinneringen eraan, terwijl mensen die de game nog nooit hebben gespeeld een film willen die op zichzelf al leuk is om naar te kijken. We hebben veel tijd besteed aan het uitzoeken hoe we met beide problemen om moesten gaan. Ook al zou het arrogant van me zijn om dat te zeggen, ik denk dat we goed werk hebben geleverd, dus ik hoop dat je geniet van de film.

Sinds ongeveer 2014 doen we zaken om meer mensen toegang te geven tot Nintendo IP. Nintendo is overgegaan van het maken van hanafuda-speelkaarten naar het maken van westerse speelkaarten tot het maken van videogames, maar het is belangrijk op te merken dat het tijdens deze veranderingen veel van zijn eigen personages en IP heeft behouden. Ik zie Nintendo graag als een talentbureau met mensen die de beste ter wereld zijn in wat ze doen. In de wereld waarin we nu leven, hebben bedrijven die hun infrastructuur bouwen en onderhouden altijd de leiding. Maar we willen een sterk bedrijf zijn dat met iedereen kan concurreren door content te creëren en te beheren en deze zelf te kunnen verspreiden.

Super Mario Bros. Op 7 april 2023 draait de film in de bioscoop.