National Videogame Museum – Lockdown verhalen voor The Animal Crossing Diaries

National Videogame Museum – Lockdown verhalen voor The Animal Crossing Diaries

Animal Crossing: New Horizons is een mega-hit temidden van lock-downs over de hele wereld door spelers een sociaal respijt en enige normaliteit te bieden tijdens de pandemie.

Het National Videogame Museum (NVM) in Angel Street, Sheffield heeft aangekondigd dat het nu een nieuw project begint om de verhalen van dergelijke Animal Crossing-spelers tijdens de uitbraak van het coronavirus te documenteren en samen te stellen.

De NVM heeft niet aangegeven hoe het deze verhalen zou selecteren, maar lees hieronder voor meer inzicht;

The Animal Crossing Diaries

Het National Videogame Museum (NVM) heeft een subsidie ​​ontvangen van de Esmée Fairbairn Foundation and Museum Association om geschiedenissen te verzamelen van degenen die tijdens de lockdown-periode hebben gespeeld en geleefd met Nintendo’s populaire videogame ‘Animal Crossing: New Horizons’.

Deze nieuwe collectie zal zich richten op het culturele fenomeen dat volgde op de release van Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch in maart 2020, net zoals de wereld werd getransformeerd door de pandemie.

Deze videogame werd al snel een internationale sensatie waarin miljoenen spelers hun eigen tropische eiland hebben gecreëerd en beheerd, samen met een cast van spraakzame dierenburen. De game werd een belangrijke sociale en creatieve uitlaatklep voor mensen die tijdens lockdown niet in staat waren om persoonlijk te socializen.

Deze innovatieve online tentoonstelling opent nieuwe manieren om videogamegeschiedenissen te verzamelen, te archiveren en te verzamelen, en legt voor het eerst een zeer betekenisvolle maar vluchtige en ongrijpbare ervaring vast vanuit het perspectief van de spelers.

Iain Simons, directeur Cultuur bij de NVM

Animal Crossing is the perfect experience for a lockdown. The coincidental timing of its release provided a welcome relief for millions of people who wanted to go outdoors but couldn’t, who wanted to meet friends but weren’t allowed. It’s no surprise that this incredibly creative, social space became a safe haven for millions during this turbulent year. 

With the fantastic support of Esmee Fairbairn, we want to explore the different ways in which videogames touch our audience’s lives.

Animal Crossing is de perfecte ervaring voor een lockdown. De toevallige timing van de release bood een welkome opluchting voor miljoenen mensen die naar buiten wilden maar niet konden, die vrienden wilden ontmoeten maar niet mochten. Het is geen verrassing dat deze ongelooflijk creatieve, sociale ruimte in dit turbulente jaar een veilige haven werd voor miljoenen.

Met de fantastische steun van Esmee Fairbairn willen we de verschillende manieren verkennen waarop videogames het leven van ons publiek raken.

Sinds de lockdown in maart 2020 lanceerde de NVM een inzamelingsactie om de locatie in Sheffield levend te houden. De lockdown-activiteiten zijn goed ontvangen en de livestream-trainingen en webactiviteiten stonden op de shortlist voor de Kids in Museum’s Family Friendly Museum Award from Home.

De NVM heeft onlangs aangekondigd dat het zijn online zaterdagclub Pixelheads, die tijdens de zomervakantie actief is, opnieuw zou lanceren.