NES / SNES-maker Masayuki Uemura is overleden

NES / SNES-maker Masayuki Uemura is overleden

Het spijt ons te moeten melden dat Masayuki Uemura, voormalig Nintendo-ingenieur en gameproducent, op 78-jarige leeftijd is overleden. Onze gedachten en harten gaan uit naar zijn familie, vrienden en geliefden.

Masayuki Uemura staat algemeen bekend als de maker van de Famicom en Super Famicom, in het westen bekend als het Nintendo Entertainment System (NES) en Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Over Masayuki Uemura

Masayuki Uemura was een Japanse ingenieur, producent van videogames en professor.

Als voormalig werknemer van Sharp Corporation kwam Uemura in 1971 bij Nintendo werken en werkte samen met Gunpei Yokoi en Genyo Takeda aan zonneceltechnologie voor het arcadespel Laser Clay Shooting System. Nadat hij General Manager van Nintendo R&D2 was geworden, was Uemura de hoofdarchitect voor het Nintendo Entertainment System en de Super NES-gameconsoles.

Hij ging in 2004 met pensioen bij Nintendo en werd directeur van het Center for Game Studies aan de Ritsumeikan University.

Hij was ook betrokken bij de ontwikkeling van Nintendo’s allereerste thuisconsole, de Color TV Game, evenals de minder bekende satellietmodem-randapparatuur van Satellaview. Uemura verliet Nintendo in 2004 en ging als professor onderzoek doen aan de Ritsumeikan University’s Graduate School of Core Ethics and Frontier Sciences, en richtte en leidde het Ritsumeikan Center for Game Studies.

Ad