Netflix – Onimusha anime series op komst

Netflix – Onimusha anime series op komst

Capcom maakt al zo’n 20 jaar Onimusha-spellen, en een paar daarvan zijn gemaakt voor Nintendo-consoles. In feite is de originele game een paar jaar geleden geremasterd en die versie kwam uit op de Nintendo Switch. Onimusha Tactics, dat in 2003 uitkwam voor de Game Boy Advance, was de andere.

Nou, Netflix heeft gezegd dat er een anime komt op basis van de videogamefranchise. Op dit moment is er geen datum voor wanneer de anime zal beginnen, maar er is bevestigd dat deze zal worden gemaakt door Sublimation en geregisseerd door Shinya Sugai.

Wat te verwachten van de Onimusha anime-serie

Net als de recente Tekken: Bloodline-serie, combineert Onimusha 3D-animatie met CGI-effecten en handgetekende achtergronden. Ichi the Killer-regisseur Takashi Miike en Shinya Sugai van Sublimation Studio zullen het project leiden als respectievelijk hoofdregisseur en regisseur.

In het serieoverzicht op Netflix staat: “Aan het begin van de Edo-periode is Musashi niet langer een jonge man.” “Hij gaat eropuit om tegen de Genma te vechten met de legendarische Oni Gauntlet. Moderne animatietechnieken worden gebruikt om Onimusha een nieuw leven te geven.”

Capcom heeft in de loop der jaren niet veel gesproken over de toekomst van Onimusha, maar in het persbericht voor de Netflix-show stond dat Capcom “zich vastberaden blijft inzetten voor het verbeteren van de merkwaarde van zijn inhoud” door visuele media te gebruiken om zijn intellectuele eigendom.