Netflix – Resident Evil Live Action-serie komt eraan

Netflix – Resident Evil Live Action-serie komt eraan

Er werd officieel bevestigd dat er binnenkort een live actieserie op basis van Resident Evil op Netflix verschijnt!

Helaas was er geen releasedatum of tijdsbestek bij deze aankondiging, maar het is nog steeds leuk om te zien dat de show uiteindelijk zal komen.

Kort plot

Wanneer de Wesker-kinderen naar New Raccoon City verhuizen, zijn de geheimen die ze ontdekken misschien wel het einde van alles. Resident Evil, een nieuwe live-actieserie gebaseerd op Capcoms legendarische survival horror-franchise, komt naar Netflix.

Volledige synopsis / verhaal

De serie volgt twee zussen (of moet ik zeggen halfzussen), Jade en Billie Wesker. Ja, jullie fans lezen het goed … Wesker. Beide biologische dochters van Albert Wesker maar geboren uit verschillende draagmoeders, deze ‘tweeling’ zijn twee originele personages die speciaal voor de serie zijn gemaakt en helemaal niet worden genoemd in de videogames (voor zover ik weet).

Ze verklaren hun geboorten met zekerheid, maar als ik Wesker ken van de spellen, vind ik hun oorsprong op zijn zachtst gezegd verdacht. Ik moet echter zeggen dat ik ze aanzienlijk boeiende personages vind om een ​​serie te leiden. Jade is een wijs, vulgair meisje dat tegelijkertijd charmant en irritant is voor de mensen om haar heen. Ze lijkt vrij snel vrienden te maken en is ongelooflijk vriendelijk. In tegenstelling tot haar zus, Billie, die asociaal en verlegen is, heeft ze ook een verlammend probleem met woedebeheersing. De dynamiek tussen deze twee staat centraal in de serie, die springt tussen liefde en haat-klassieke rivaliteit tussen broers en zussen. En hun verschillende perspectieven op hun vader zorgen voor een interessant conflict voor de show om te onderzoeken.

In de pilot springt het tussen twee tijdstippen en gebruikt flashbacks om context te geven aan de gebeurtenissen van de toekomst. De tijdlijn in 2036 (14 jaar na het einde van de wereld) volgt een oudere, door de strijd geharde Jade terwijl ze informatie verzamelt over de zombies (genaamd “Zeroes”) in een gedecimeerd Londen voor haar werk aan de Universiteit van Madrid. De wereld is op dit moment bijna ten einde. Slechts ongeveer 3 miljoen mensen leven, terwijl 6 MILJARD nullen over de aarde zwerven. Er zijn een paar stukjes beschaving verspreid, maar niets duurzaams. De bekendste is Umbrella Territory, een verondersteld paradijselijk stadje dat onaangetast is door de chaos – ja, ik weet zeker dat dat het is. Het grootste deel van het westen van de Verenigde Staten is nu een nieuw land genaamd Umbrella, terwijl Midden-Amerika het Amazonegebied is. Fort Scandinavië is het nieuwste land dat is ontstaan ​​uit, nou ja, Scandinavië. India is nu The Faith, China en Siberië zijn nu Sihai. Een paar kleinere staten genaamd Freeholds zijn verspreid, zoals in Boston, Kaapstad, Mumbai en Parijs. De rest van de wereld is een DODE ZONE, het grondgebied van de Nullen.

In deze toekomstige tijdlijn bestudeert Jade een groep nullen in correspondentie met haar Spaanse collega, Arjun, in een poging om te zien of de zombies überhaupt evolueren. Interessant is dat de zombies geen gehoor of zicht hebben, maar hun reukvermogen is alleen maar acuter geworden. In de zomer voelen ze zich meer aangetrokken tot mensen vanwege zweet en stank. Zoals je misschien wel kunt raden, gaat dit op een dag mis wanneer Jade de horde per ongeluk waarschuwt en de veiligheidsmaatregelen van haar schuilplaats (een gigantische firewall-val) moet gebruiken om ze te doden. Helaas informeert dit een REUZE rupszombie die onder de aarde ronddwaalt en veroorzaakt meer problemen voor Jade, waardoor ze ernstig gewond raakt. Op het laatste moment wordt ze gered door een groep aaseters die het wezen wegblazen met een arsenaal aan wapens.

De tijdlijn in het verleden vindt plaats in 2022, het jaar van de uitbraak, en volgt de familie Wesker terwijl ze verhuizen naar een nieuwe, utopische stad GET OUT-Esque. Deze stad heeft de onheilspellende naam Raccoon 2. Het is een kleine gemeenschap die wordt gerund door Umbrella, gevuld met buitengewoon gelukkige gezinnen, ongelooflijk over-the-top Umbrella-merchandise en natuurlijk het Umbrella-hoofdkantoor.

Waarom heet het Raccoon 2? Nou, ik zal je dat laten uitzoeken (hint: het heeft iets te maken met een incident in 1998 waarvan niemand lijkt te weten …) Hoe dan ook, Billie, Jade en Albert verhuizen hier vanwege het werk van Albert (Jade heeft wrok tegen haar vader voor deze verhuizing, maar Billie accepteert meer). Albert is een unieke medewerker van Umbrella en is heel anders in de show dan in de games. Zijn dynamiek van meedogenloze zakenman en ‘vader die zijn best doet maar faalt’ is erg interessant en maakt zijn karakter erg boeiend. Hij is in de zestig, een oudere heer. Hij heeft een duister verleden met Umbrella dat in latere afleveringen zal worden onthuld. Vreemd genoeg onttrekt hij ook elke veertien dagen het bloed van zijn dochters voor ‘tests’. God weet wat dat in werkelijkheid betekent.

Deze tijdlijn uit het verleden gaat dus voornamelijk over het wennen van Jade en Billie aan het leven op een nieuwe school en in een stad. Billie krijgt ruzie met een andere student, terwijl Jade er precies bij past. Billie ziet dit als een nieuwe start, aangezien ze bijna van school gestuurd werd omdat ze het been van een andere student brak als wraak, en gepest werd omdat ze een ‘psychopaat was. ” Jade ziet dit als het feit dat ze ten onrechte uit haar oude leven wordt gesleept en gedwongen opnieuw te beginnen. Deze dynamiek en de daaropvolgende sociale interacties vanwege deze motivatie zorgen voor boeiende verhalen. De pilot eindigt met het ontdekken van een samenzwering met paraplu, konijnen en … honden.

In 2022 test Umbrella een lucratief nieuw antidepressivum genaamd ‘Joy’ dat hen nog rijker gaat maken. Ze hebben het product op dieren getest (ondanks dat ze de wereld ervan hebben overtuigd dat ze GEEN dierproeven doen). Ze werken al meer dan twee decennia aan dit medicijn, waarbij de eerste proef vreselijk mis ging (hmmm). Desalniettemin dringen ze erop aan dat dit zo snel mogelijk wordt vrijgegeven. Albert, in tegenstelling tot zijn videogame-zelf, vecht tegen de hogere machten om meer tijd te krijgen om de drug-achtige persoon te perfectioneren, zei ik, een andere Albert dan je zou verwachten.

We zien in deze aflevering een klein personage uit de games een kleine verschijning maken, maar ze lijken behoorlijk te zijn veranderd en lijken alleen ogenschijnlijk op het bronmateriaal.

Ad