Next Level Games-ontwikkelaars van Luigi’s Mansion en meer verworven

Next Level Games-ontwikkelaars van Luigi’s Mansion en meer verworven

Nintendo heeft Next Level Games gekocht, de ontwikkelaars achter de Luigi’s Mansion-serie en andere Nintendo-titels.

Tegen 1 maart 2021 wordt verwacht dat Nintendo 100% van de uitstaande aandelen van Next Level Games zal verwerven, waardoor ze een volledige dochteronderneming worden. Naast Luigi’s Mansion staat Next Level Games ook bekend om het werken aan andere Nintendo-titels, zoals de Mario Strikers-serie, Punch-Out !! voor Wii en Metroid Prime: Federation Force.

Acquisitie van Next Level Games

Next Level Games is een bedrijf voor de ontwikkeling van videogames gevestigd in Vancouver, Canada, dat bijna twintig jaar ervaring heeft met het maken van videogames voor verschillende consoleplatforms.

Meer recentelijk heeft Next Level Games exclusief met Nintendo samengewerkt bij het ontwikkelen van softwaretitels voor de Nintendo 3DS- en Nintendo Switch-systemen, waaronder titels in de veelgeprezen Luigi’s Mansion-serie videogames.

De aandelen van Next Level Games zijn momenteel volledig in handen van de eigenaar-directeuren en werknemers. Een aantal eigenaars-directeuren heeft onlangs vastgesteld dat de tijd rijp is voor hen om hun aandelen te verkopen, en Next Level Games begon daarom potentiële verkooptransacties te onderzoeken.

Voltooiing van de overname zal dienen om de beschikbaarheid van Next Level Games-ontwikkelingshulpmiddelen voor Nintendo veilig te stellen, inclusief ontwikkelingsexpertise, en om een ​​verwachte verbetering van de ontwikkelingssnelheid en -kwaliteit mogelijk te maken door nauwere communicatie en uitwisseling van personeel met de Nintendo-ontwikkeling mogelijk te maken. team.

De Overname zal naar verwachting op 1 maart 2021 worden afgerond, in afwachting van de vervulling van alle relevante voorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders, goedkeuring door regelgevende instanties onder de Investment Canada Act en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Ad