Nicalis DMCA voor decompiled Cave Story – Online verontwaardiging

Nicalis DMCA voor decompiled Cave Story – Online verontwaardiging

GamesIndustry.biz merkt op dat Nicalis naar verluidt DMCA-verwijderingsverzoeken heeft uitgevaardigd aan websites die een populaire door fans gedecompileerde editie van Cave Story getiteld Cave Story Engine 2 hosten.

CSE2 maakt het mogelijk om hun eigen fangames te maken op basis van Cave Story. In de verwijderingsverzoek van DMCA beschuldigde Nicalis CSE2 ervan dezelfde broncode te gebruiken als zijn eigen build van Cave Story.

CSE2 verwijderen

Dit heeft ertoe geleid dat CSE2 is verwijderd van GitHub en andere Cave Story-fansites die afhankelijk waren van het GitHub-archief. Het is belangrijk op te merken dat de originele freeware-versie van Cave Story nog steeds veilig en beschikbaar is op internet.

Cave Story was oorspronkelijk het geesteskind van Daisuke ‘Pixel’ Amaya, die het in 2004 uitbracht als een freeware-titel voor pc’s. Nicalis kwam al snel tussenbeide om de game naar de Wii en Nintendo DS te brengen, voordat hij bijgewerkte releases van de game ontwikkelde, zoals Cave Story + en Cave Story 3D.

De game kreeg al snel een cult-aanhang en moedigde de moderne golf van indiegame-ontwikkelaars aan die we vandaag zien.

Online verontwaardiging

Om deze reden hebben zowel veel fans als ontwikkelaars van indiegames deze recente pogingen van Nicalis om CSE2 uit het bestaan ​​te wissen, afgewezen.

Nuclear Throne-ontwikkelaar Rami Ismail – die zijn mening over de situatie deelde en opriep tot meer waardering voor het werk van Amaya;

Andere Cave Story-fans waren veel vernietiger in hun kritiek op Nicalis ‘verwijdering van CSE2 van internet.

Nicalis blijft voorlopig vrij

Nicalis heeft geen officiële verklaring afgegeven over deze DMCA-verwijderingen.

Over Cave Story

EEN LEVEN VERANDERENDE VIDEOSPELERVARING!

Een jonge held met geheugenverlies ontdekt een verborgen land en zweert de weerloze wezens die daar leven te beschermen! Kan hij de gekke dokter stoppen en de waarheid over zijn eigen verleden leren kennen?

Zeer gepolijst en verslavend, Cave Story + gebruikt retro-game-stijlen om een ​​allesomvattend actie / avontuur extravaganza te leveren dat zowel charmant als dodelijk is!

Superuitdagende platform- / schietactie … fantastische wapens … kleurrijke personages … diep genuanceerde verhalen … dit is Cave Story +, je nieuwe favoriete spel!

video

Als je Cave Story of Cave Story + nog niet hebt gespeeld zoals het op de Nintendo Switch wordt genoemd, zouden we je dat echt aanraden.