Nieuwe trailer voor Super Mario Bros Movie beoordeeld

Nieuwe trailer voor Super Mario Bros Movie beoordeeld

Alle ogen zijn gericht op The Game Awards 2022, die op donderdag 8 december beginnen, en het lijkt erop dat we binnenkort getrakteerd zullen worden op een nieuwe teaser voor de langverwachte Super Mario Bros. Movie. De British Board of Film Classification heeft een nieuwe trailer geclassificeerd voor een animatiefilm met een speelduur van 1:30, zoals opgemerkt door Twitter-gebruiker @dfffaz01.

Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de tweede of volgende officiële trailer voor #TheSuperMarioBrosMovie en is vermoedelijk bedoeld voor The Game Awards volgende maand. BBFC heeft zojuist een andere trailer van de film beoordeeld en deze heeft een duur van 1:30 (één minuut en 30 seconden).

Overanalyse van de eerste trailer

Nou, het is even geleden sinds de release van de eerste teaser, laten we het opnieuw bekijken en analyseren;

video
play-rounded-fill

De teaser begint met een bevroren scène met in de verte een door aurora borealis omringde metropool. Een stekelige drijvende landmassa met het gezicht van Bowser laat spike-ball-ankers los en landt op de ijstoendra terwijl druppels en stromen lava uit de lucht beginnen te stromen. Hier lijkt Bowser de leiding te hebben over een klein continent dat op zijn bevel kan stijgen en dalen, in tegenstelling tot het besturen van een luchtschip zoals in Super Mario Odyssey en veel eerdere Mario-spellen. De torenhoge stijl doet denken aan zowel Mount Doom in Peter Jackson’s Return of the King als Bowser’s Castle in de Super Mario RPG. Regisseur Aaron Horvath en Michael Jelenic maken het vrij duidelijk dat ze Bowser afbeelden als gruwelijk smerig in plaats van als amusant dom, zoals hij vaak voorkomt in Mario-spin-offs.

Bowsers tovenaarsadviseur Magikoopa verschijnt voor een horde speerzwaaiende Koopa Troopa’s, waarvan sommigen spandoeken dragen waarop Bowsers wapen is afgebeeld. Bowser rukt op over een zee van vlammen en schaduwen nadat Magikoopa de nadering van “de koning van de Koopa’s” heeft aangekondigd. Een van de Koopa Troopa’s kromp in elkaar met zijn kop in zijn schild terwijl hij dreigend naar de koudblauwe metropool stampt. Dit is wanneer Jack Black’s Bowser voor het eerst aan ons verschijnt. Hij roept: “Doe de poort open”, en de poort gaat open. Black’s vertolking van Bowser klinkt behoorlijk verschrikkelijk en niet in het minst dom, en toont een goed bereik voor de acteur-komiek die meer bekend staat om het uitbeelden van maffe, grappige personages dan schurken. Het geluid van Engels dat uit Bowsers gapende kaken komt, is een beetje verrassend, gezien het feit dat veel van zijn stemacteurs in de games bestond uit gemeen lachen.

Hoewel Bowser in verschillende Mario-spellen een gesprekspartner is, wordt zijn communicatie vaak weergegeven in tekstvakken en niet uitgesproken. Hoewel het als een schok zou kunnen komen om Bowser te zien praten, blijkt uit de teaser dat Black extra zijn best doet om geloofwaardig over te komen.

De mensen van de bevroren stad zijn veel kleiner en schattiger dan de poorten, die enorm en indrukwekkend zijn. Blauwe pinguïns, die Mario 64-gamers zouden herkennen, leven in deze metropool (misschien door een babypinguïn van een richel te laten vallen in een moment van sadisme). De monarch van de blauwe pinguïns, die een gloednieuw personage lijkt te zijn dat speciaal voor de foto is gemaakt, beveelt zijn troepen om aan te vallen. Ze rukken op en beginnen sneeuwballen naar Bowser en zijn troepen te gooien, wat de Koopa King alleen maar irriteert. Dit is de grappigste scène van de teaser sinds de serieuze confrontatie wordt ondermijnd door het snelle gebrek aan weerstand van de schattige pinguïns. Een ijsblok gelanceerd vanuit een schattige katapult haalt een Koopa Troopa neer, maar het leger als geheel lijkt zich geen zorgen te maken. De pinguïnkoning vraagt ​​Bowser of hij zich aan hen wil “onderwerpen” of zich wil voorbereiden op nog een lichte beschieting, wat suggereert dat hij gelooft dat deze aanval een perfect succes was en dat het slechts “een voorproefje van onze woede” was.

Als Bowser besluit niet op te geven, spreekt Magikoopa een krachtige, felroze spreuk uit die ervoor zorgt dat de pinguïns worden opgetild en weggegooid als lappenpoppen. Bowser lijkt de stad van de pinguïns volledig te vernietigen door er een grote hoeveelheid vuur op uit te blazen. Vervolgens zegt Bowser: “Ik heb het eindelijk gevonden”, wat impliceert dat hij naar dit object heeft gezocht als onderdeel van zijn snode plan. Hij staat voor een vlammende gele ster. De ster is waarschijnlijk ofwel een Power Star, een grondstof die oorspronkelijk debuteerde in Super Mario 64 en nodig is om nieuwe levels te ontgrendelen en uiteindelijk Bowser te verslaan, of een Super Star, die in Mario-spellen de speler onoverwinnelijk maakt.

Het is onduidelijk hoe de held van de film zal bijdragen naast het dienen als een belangrijke McGuffin, maar gezien het feit dat Bowser vaak tot enorme proporties aanzwelt in de games, zou het op de een of andere manier met dat cliché te maken kunnen hebben.

De retorische uitroep van Bowser: “Wie gaat me nu tegenhouden?!” luidt Mario’s entree en de openingsakkoorden van het Super Mario-thema in. De openingsscène in de teaser is Mario die uit een groene pijp schiet, van de ene enorme paddenstoel na de andere stuitert en vervolgens op de grond tuimelt in een bergachtig, bebost gebied bedekt met schimmel. Dit lijkt Mario’s spectaculaire intrede te zijn in het Mushroom Kingdom, de primaire locatie van de Mario-videogames. We zien Mario’s opnieuw ontworpen uiterlijk voor het eerst volledig wanneer hij opstaat en zich een beetje uitrekt. De meest opvallende kenmerken zijn Mario’s ogen, die de glanzende (misschien te echte) weerspiegeling hebben van hedendaagse CGI-figuren, en zijn snor, die niettemin zijn karakteristieke vorm behoudt terwijl hij zichtbare haarlokken heeft. Zijn kleding is realistisch gestileerd maar ook tactiel en zacht gestructureerd.

Een leuk Mario 64-startscherm waar spelers Mario’s gezicht konden strekken door het vast te pakken en te slepen, geeft aan hoe Mario buigzaam en elastisch genoeg is om zijn meer klassieke ontwerppatronen tijdens het bewegen in en uit te wisselen. Al met al is dit een intrigerende interpretatie van de dynamische figuur.

Tot slot krijgen fans Chris Pratt’s Mario te horen, die klinkt als (tromgeroffel) Chris Pratt, terwijl hij uitademt van verwondering over het prachtige paddenstoelenrijke landschap om hem heen. Het resultaat is nogal indrukwekkend na veel ophef, schuimende sociale media en onnodige heisa over Pratt die de oude Mario-stemacteur Charles Martinet overneemt. Ondanks de eerdere hints van Chris Pratt dat zijn Mario-stem “anders zal zijn dan alles wat je eerder in het Mario-universum hebt gehoord”, klinkt het griezelig veel op een stem die bioscoopbezoekers maar al te vaak hebben gehoord: die van Pratt.

Keegan-Michael Key presteert iets beter als Toad, die met zijn karakteristieke gekrijs abrupt opduikt. Gelukkig is de stemacteurs van Key veel leuker en minder storend dan de stem van Toad gewoonlijk in videogames is. Hier waarschuwt Toad Mario om uit de buurt te blijven van een potentieel schadelijke blauwe paddenstoel voordat hij zijn fout inziet en opmerkt dat de blauwe paddenstoel echt “absoluut in orde” is.

Om de rest van het Mushroom Kingdom beter te kunnen overzien, leidt Toad Mario over een paar paddenstoeltoppen. Met name een zwakke regenboog en het kasteel van prinses Peach zijn in de verte te zien. Alles op deze foto is verbluffend, levendig en fris, als iets uit de fantasie van een kind. Elk frame van de film is gevuld met in het oog springende landschappen en objecten, waaruit blijkt dat Illumination speciale moeite heeft gedaan om deze wereld te creëren. Dit is een verbetering ten opzichte van de verschrikkelijke, dystopische Super Mario Bros.-aanpassing uit de jaren negentig. Deze preview toont een volledig ontwikkelde versie van de Mario-wereld die Nintendo-fans al hebben leren kennen en waar ze van houden, in tegenstelling tot de poging van de film om Mario grimmig en afzichtelijk te maken. Het scenario van Mario-spellen is soms volledig cartoonachtig, verwarrend voor reden vanwege hun typisch luchtige uiterlijk.

Dit maakt het moeilijk om de planeet om te vormen tot een geloofwaardige, filmische setting met enige vorm van wetten of begrijpelijke mythologie. De instellingen in de film zijn fantastisch om het gevoel van de games vast te leggen en tegelijkertijd een grote, verkenbare wereld te suggereren die erachter ligt, op basis van wat de teaser onthult.

In de slotscène van de teaser-trailer is te zien hoe Luigi wordt achtervolgd door een skeletleger van Dry Bones, de dode maar nog steeds machtige Koopa Troopa’s die berucht zijn om hun uiteenvallen en zichzelf na korte tijd weer in elkaar zetten. Luigi van Charlie Day maakt een paar non-verbale kreten en gekreun, maar niet genoeg om zijn act te begrijpen. Luigi vlucht door een sinister bos, springt over dodelijke lava en sluit zichzelf op in wat een bolwerk uit de Middeleeuwen lijkt te zijn om zichzelf te beschermen tegen de Dry Bones. Zou dit het begin of einde kunnen zijn van een griezelige parodie op Luigi’s Mansion of een spookhuis in de trant van Super Mario World?

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen, is de animatie in dit segment verbluffend en zullen fans zeker smeken om meer.