Nintendo aandelen schommelen na E3 presentatie

Nintendo aandelen schommelen na E3 presentatie

Toch wel wat onzekere tijden voor aandeelhouders van Nintendo. Het aandeel Nintendo is de laatste dagen enorm aan het schommelen.

Inhoudsopgave (TOC)

Oorzaak

Zo zagen we na de aankondiging van Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee nog een enorme groei. Enkele dagen later toen bekend werd dat het Quality of Life project zou stoppen zakte het aandeel weer . Na de E3 Direct zakte de koers nog wat verder.

Maar is dat raar; niet echt Nintendo heeft een ongekend jaar achter de rug. Een verval is niets meer dan logisch.

Uiteindelijk sloot het aandeel Nintendo bijna zeven procent lager dan dat het geopend was. Onder de aandeelhouders spelen verschillende zorgen.

Zorgen

Zo zijn de verkopen van Nintendo Labo erg tegengevallen (sorry maar dat vinden wij als Nintendo fans redelijk begrijpelijk), ook heeft dit bijna niet gezorgd voor extra verkoop van Nintendo Switch systemen.

Ook het nieuws over de betaalde online service viel verschillende aandeelhouders wat tegen. De aandeelhouders hadden een betere oplossing met meer functies verwacht.  Daarnaast dendert de concurrentie van zowel Sony als Microsoft ook gewoon stevig door.

Dit alles zorgt voor een erg gespannen markt waarbij diepe dalen snel gevolgd kunnen worden door hoge pieken. Op dit moment zal veel afhangen van de komende grote titels, Pokémon en Super Smash Bros.

Heel eerlijk; deze games gaan het super doen dat is gewoon 100% zeker. Maar dat gezegd te hebben Nintendo heeft vast nog wel wat troeven verstopt waar wij misschien nog niets van weten, zo denken wij nog steeds dat er binnen nu en circa 2/3 maanden een surprise Nintendo Direct zal plaatsvinden.

Ad