Nintendo, Microsoft en Sony – Openbaar maken van Loot Box Drop Rates in 2020

Nintendo, Microsoft en Sony – Openbaar maken van Loot Box Drop Rates in 2020

Nintendo, Microsoft en Sony lijken eindelijk een aantal maatregelen te nemen om consumenten op hun consoles te beschermen tegen dubieuze loot box-praktijken.

Loot Boxes op de schop

Voor dit nieuwe initiatief moeten alle uitgevers die van plan zijn betaalde lootboxes in hun games toe te staan ​​de tarieven bekendmaken waarmee items in de games vallen.

Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat als een lootbox slechts 1% de mogelijkheid heeft om een ​​zeldzaam item te laten vallen, dat cijfer opvallend beschikbaar moet zijn voor het publiek. Voor sommigen zou dit idee niet zo nieuw voor je zijn, omdat dit een functie is die aanwezig is in veel mobiele games met lootbox-achtige mechanica zoals Pokemon Masters en Fire Emblem Heroes.

ESA-opmerkingen

Volgens een verklaring van de Entertainment Software Association (ESA) zijn Nintendo, Microsoft en Sony allemaal overeengekomen om dit beleid tegen 2020 te implementeren. Het vereist niet alleen alle games die momenteel betaalde lootboxes gebruiken om tarieven bekend te maken, maar ook om spellen die na de lancering betaalde lootboxes aan hun spellen toevoegen.

Tot nu toe zeggen bronnen dat veel grote naamuitgevers ook met deze verordening zijn ingestapt. Dit omvat Bungie, Bethesda en (misschien met tegenzin) Electronic Arts.

Einde van slechte praktijken?

Dat gezegd hebbende, zal alleen de tijd leren hoe nuttig dit nieuwe initiatief zal zijn voor de bescherming van de consument. We zullen het verhaal blijven volgen en nieuwe details brengen zodra ze komen.

Ad