Nintendo of America – Arbeidsklacht

Nintendo of America – Arbeidsklacht

Nintendo is niet onbekend met juridische kwesties, die om verschillende redenen ontstaan. Ze zijn normaal gesproken niet zo groot als deze want de National Labour Relations Board, of NLRB, heeft een klacht ontvangen van een anonieme werknemer.

Nintendo, evenals Aston Carter, een bedrijf dat het in dienst heeft om aannemers in te huren, worden volgens de rechtszaak beschuldigd van het schenden van hun grondwettelijk beschermde recht om lid te worden van een vakbond.

Nintendo en Aston Carter waren volgens de rechtszaak betrokken bij “gezamenlijke activiteiten” en “dwanghandelingen” tegen de arbeiders, waaronder inbreuk op hun grondwettelijk beschermde recht om zich te organiseren. De specifieke feiten zijn onduidelijk omdat ze niet zijn opgenomen in de openbaar beschikbare versie van de rechtszaak.

Volgens Axios kunnen de aanklachten betrekking hebben op “surveillance, bedreigingen, vergelding en ofwel een ontslag of onwil om te rekruteren.”

Welk deel van Nintendo?

De rechtszaak is aangespannen in de staat Washington. Omdat hier het hoofdkantoor van Nintendo of America is gevestigd, is het zeer waarschijnlijk dat dit een Nintendo of America-probleem is. Nintendo en Aston Carter hebben volgens Axios nog niet gereageerd op verzoeken om persinterviews.