Nintendo PlayStation Prototype – Geveild voor $360K

Nintendo PlayStation Prototype – Geveild voor $360K

Het zeer zeldzame prototype van de Nintendo PlayStation werd geveild – met biedingen die in een mum van tijd naar honderdduizenden gingen.

Biedingen zijn eindelijk gesloten en kennen nu de waarde ervan bij het veilinghuis!

Alles heeft een prijs

Het laatste bod op Heritage Auctions komt uit op een peachy $ 360.000, inclusief de premie van de koper. Voor nu is de identiteit van de winnende bieder niet publiekelijk bevestigd – hoewel speculatie is dat het Oculus VR-oprichter Palmer Luckey zou kunnen zijn, gebaseerd op enkele van zijn eerdere tweets over bieden op het item.

Eerdere biedingen waar hoger

Dit is niet het hoogste bedrag dat het prototype voor zijn oorspronkelijke eigenaar Terry Diebold had kunnen halen. Eerder had iemand uit Noorwegen maar liefst $ 1,2 miljoen aangeboden voor het collectorsitem – lang voordat het online ging veilen.

Het is niet bekend waarom deze mysterieuze persoon niet heeft geboden toen de veiling werd geopend. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de console een nieuw thuis heeft gevonden.

Museumstuk

Persoonlijk vinden we dat het in een museum moet worden bewaard, alleen vanwege hoe zeldzaam het is in plaats van het ergens op een plank te hebben. (PS dit is op geen enkele manier bedoeld om verzamelaars slecht te laten klinken … alleen dit is een spreekwoordelijke eenhoorn van een item)