Nintendo president – Geen einde aan de componententekorten

Nintendo president – Geen einde aan de componententekorten

Nintendo, Microsoft, Sony, Apple en vele andere technologiebedrijven zijn allemaal getroffen door aanhoudende wereldwijde chiptekorten voor hun eigen productlijnen.

In een persconferentie zei Nintendo-president Shuntaro Furukawa dat hij “geen einde ziet” aan de wereldwijde chipschaarste en dat de prognose op dit moment “onzeker blijft”. Nintendo zei dat de aandelen vanaf oktober in tientallen zouden worden verdeeld in een poging om de aandelen van het bedrijf te ondersteunen, aangezien Nintendo de verkoop van het vijf jaar oude Switch-systeem nieuw leven in wil blazen en de wereldwijde chipschaarste wil overwinnen.

Nintendo-president, Shuntaro Furukawaa

The outlook on chip shortages remains unclear. We do not see an end to this situation

Nintendo-president Shuntaro Furukawaa vertelde Bloomberg

Naarmate het Switch-platform zijn volwassen fase bereikt, moet Nintendo de verkoop van software en live-services promoten om de winstgroei op de lange termijn te behouden. De verkoop van hardware kan blijven dalen naarmate het momentum van Animal Crossing vervaagt, tenzij een nieuwe console wordt aangekondigd maar nog niet is bevestigd. Nintendo kan software gebruiken, met name first-party games van blockbuster-merken zoals Pokemon en Mario, om de omzet en winstgevendheid te vergroten. We verwachten dat nieuwe softwarereleases het aanbodzijde-effect op hardware tegengaan, waardoor de fiscale 2023-consensus zal stijgen.

Nathan Naidu, analist

The stock split plan would be obviously a boost, I’m just surprised that Nintendo announced a stock-split after having resisted it for such a long time.

Yasuo Sakuma, chief investment officer at Libra Investments

The only option for Nintendo to prop up the hardware’s sales momentum is to release upgraded hardware.