Nintendo – Prijzen voor spellen worden per geval bepaald

Nintendo – Prijzen voor spellen worden per geval bepaald

De prijs van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is door Nintendo bevestigd op $70; dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat dit een trend is die zich in de toekomst zal voortzetten. Game Informer is erin geslaagd enkele opmerkingen van het bedrijf over de kwestie te verkrijgen, die enige duidelijkheid over de kwestie kunnen verschaffen.

Prijs per geval

Op de vraag waarom de nieuwste Zelda-game zo geprijsd is, gaf Nintendo een duidelijk antwoord door te zeggen: “We stellen de adviesprijs voor elk Nintendo-product van geval tot geval vast.” The Big N reageerde met een volmondig “Nee” toen Game Informer informeerde of dit de standaard zou worden voor videogames die Nintendo de komende jaren zal uitgeven. Op basis van geval per geval berekenen we de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs voor elk afzonderlijk Nintendo-product.

Veel mensen schrokken toen ze het nieuws hoorden, aangezien Nintendo nog nooit eerder een game heeft uitgebracht met een prijskaartje van zeventig dollar. Aan de andere kant, zoals eerder gezegd, is er geen vooraf bepaald prijspunt.

De onverwachte aankondiging en verkoop van Metroid Prime Remastered vond vandaag plaats en de game kan worden gekocht voor slechts $ 40. Pikmin 4, een andere belangrijke release van Nintendo, zal een prijskaartje van $ 60 hebben als het eindelijk beschikbaar is.

Hoewel Nintendo momenteel geen andere games aanbiedt voor $ 70, is het redelijk om aan te nemen dat het bedrijf dit in de nabije toekomst zal doen.