Nintendo, Sony en Microsoft – Gedeelde toewijding voor veilig gamen

Nintendo, Sony en Microsoft – Gedeelde toewijding voor veilig gamen

Nintendo, Sony en Microsoft hebben een verklaring uitgegeven waarin ze zich inzetten voor veiliger gamen. De verklaring bevestigt dat de bedrijven stappen zullen ondernemen om ervoor te zorgen dat spelers een veilige en beschermde omgeving bieden om van gamen te genieten.

Deze stappen omvatten onder meer het versterken van spelers en ouders, samenwerken met toezichthouders en gemeenschappen en zorgen voor verantwoording.

Veilig gamen – Een gedeelde toewijding

We spelen om vele redenen: om onze fantasie te prikkelen, om te socializen met vrienden of familie, om onze vaardigheden tegen anderen te testen, om te leren door middel van technologie of gewoon om te ontspannen en de tijd te doden. Net als andere sociale activiteiten, creëert gaming zinvolle verbindingen met verschillende spelers en herinnert het ons eraan dat we zoveel gemeen hebben door het gedeelde plezier van spelen.

Wij geloven dat gamen voor alle mensen van alle leeftijden is, inclusief onze jongste en meest kwetsbare spelers. Technologie maakt boeiende entertainmentervaringen mogelijk, en we willen ervoor zorgen dat die ervaringen – vooral als ze interactie met anderen inhouden – positief en respectvol zijn. Alle spelers verdienen fantastische sociale spelervaringen in omgevingen waar respect en veiligheid wederzijds zijn.

Bij Xbox werken we samen met Nintendo, namens de community van Nintendo Switch-spelers, en PlayStation in onze overtuiging dat het beschermen van spelers online een multidisciplinaire aanpak vereist – een die de voordelen van geavanceerde technologie combineert met een ondersteunende community, en bekwaam menselijk toezicht.

We kunnen meer bereiken als we hetzelfde doel nastreven, en daarom zullen we allemaal blijven investeren in onze benadering van gebruikersveiligheid, deze verder ontwikkelen en versterken. Terwijl we doorgaan met dit werk, zullen we prioriteit geven aan het beschermen van de veiligheid van onze spelers, vooral de meest kwetsbare.

De volgende principes leiden ons werk.

Preventie: geef spelers en ouders de mogelijkheid om spelervaringen te begrijpen en te controleren.

 • We bieden bedieningselementen waarmee spelers hun spelervaring kunnen aanpassen. We ondersteunen ouders met de tools en informatie die nodig zijn om de juiste spelervaringen voor hun kinderen te creëren.
 • We erkennen dat om veiligheidsvoorzieningen nuttig te laten zijn, ze gemakkelijk te gebruiken moeten zijn. We zullen de beschikbaarheid van onze veiligheidstools promoten via onze platforms, ondersteuningskanalen, diensten, op onze websites en in winkels om meer spelers en ouders te bereiken.
 • We informeren onze ouders en spelers voortdurend via onze gedragscodes, gebruiksvoorwaarden en onze handhavingspraktijken.
 • We investeren in technologie om ongepast gedrag en inhoud te dwarsbomen voordat een speler wordt geschaad.

Partnerschap: we verbinden ons ertoe samen te werken met de branche, regelgevende instanties, wetshandhavers en onze gemeenschappen om de veiligheid van gebruikers te verbeteren.

 • De inzet van de industrie voor veiligheid staat centraal. We geloven dat we de mogelijkheid hebben om samen te werken ten behoeve van de videogamebranche en alle spelers om een ​​veiligere spelervaring te bieden.
 • We werken samen met brancheorganisaties, brancheleden, regelgevers, wetshandhavers en experts om online veiligheidsinitiatieven te ontwikkelen en te bevorderen.
 • We verbinden ons ertoe om gedeeld onderzoek uit te voeren ten behoeve van de industrie.
 • Wij zijn van mening dat haat en intimidatie of uitbuiting van jongere spelers op geen enkele manier thuis horen bij gaming. We werken samen met onze community om veilig spelgedrag te promoten en moedigen het gebruik van rapportagetools aan om slechte actoren te melden.
 • We werken samen met ratingbureaus zoals de ESRB en PEGI om ervoor te zorgen dat onze games worden beoordeeld op het juiste publiek.

Verantwoordelijkheid: we houden onszelf verantwoordelijk voor het zo veilig mogelijk maken van onze platforms voor alle spelers.

 • We maken het gemakkelijk voor spelers om schendingen van onze gedragscode te melden en, naast het verwijderen van inhoud, nemen we gepaste handhavingsmaatregelen voor overtredingen, waaronder het beperken van spelers om onze services te gebruiken voor wangedrag.
 • We leven alle lokale wetten na en zullen reageren op alle wettige verzoeken van wetshandhavers. We stellen de politie onmiddellijk op de hoogte als we onwettig gedrag waarnemen of als we denken dat een speler het risico loopt op dreigend letsel.
 • We publiceren onze regels en vereisten en we zorgen ervoor dat spelers die zijn gemeld de vereisten voor voortdurende betrokkenheid bij onze platforms begrijpen.

Spelers beschermen kan een uitdaging zijn in een digitaal en vaak direct verbonden wereld. Dit partnerschap geeft onze toewijding weer om samen te werken om de veiligheid van spelers te verbeteren en ervoor te zorgen dat gaming echt voor iedereen blijft. Hoewel de videogamebranche een lange geschiedenis heeft van het nemen van maatregelen om gamers, vooral kinderen, te beschermen, erkennen we dat geen enkel bedrijf of branche deze uitdagingen alleen kan oplossen.

We verwelkomen anderen om overal soortgelijke toezeggingen te doen en te delen met spelers.