Nintendo UK Hooggerechtshof overwinning – Blokkeer piracy websites

Nintendo UK Hooggerechtshof overwinning – Blokkeer piracy websites

Volgens een nieuwe uitspraak van het Britse Hooggerechtshof zijn 5 grote ISP’s (Sky, BT, EE, Talktalk en Virgin Media) vereist om 4 websites te blokkeren die Nintendo Switch-piraterij mogelijk maken.

Naamloos

Hoewel ze niet genoemd werden, stonden de vier websites in kwestie bekend om het verspreiden van piraterij Nintendo Switch-spellen, aangepaste hardware en het verspreiden van informatie over hoe de Nintendo Switch te kraken was met als reden piraterij

Volgens Eurogamer heeft een woordvoerder van Nintendo als volgt commentaar gegeven op de gunstige uitspraak:

The UK High Court found the sale and distribution of ‘circumvention’ devices for the Nintendo Switch unlawful…Nintendo is pleased that the UK High Court has confirmed that dealing in devices or software that enable piracy on Nintendo Switch systems is unlawful.

This decision will help protect the UK games industry and the more than 1800 developers worldwide that create games for the Nintendo Switch platform, and who rely on legitimate sales of games for their livelihood and to keep bringing quality content to gamers.

Een eindeloos gevecht

De juridische overwinning markeert weer een nieuw hoofdstuk in de lange en felle strijd van Nintendo tegen piraterij. Eerder dit jaar slaagde Nintendo er ook in om verschillende ROM-sites in China te verwijderen met de hulp van Tencent.

In 2018 slaagde Nintendo er ook in om de piratenwebsite LoveROMs in feite te verlammen met een schikking van $ 12 miljoen.

Maar dit blijft altijd een ding … als je zo populair bent als Nintendo. Maar we zijn blij te zien dat ze erin slagen het juridisch steeds beter uit te kunnen vechten.

Ad