Nintendo wint rechtszaak tegen rom-site; $2 miljoen aan schadevergoeding

Nintendo wint rechtszaak tegen rom-site; $2 miljoen aan schadevergoeding

Nintendo won recent een rechtszaak waarin de ROM-hostingwebsite RomUniverse werd veroordeeld tot het betalen van meer dan $ 2,1 miljoen aan schadevergoeding vanwege inbreuk op het auteursrecht en federale handelsmerkinbreuk.

Nintendo VS RomUniverse

De rechtszaak werd voor het eerst ingediend in september 2019, waarbij Nintendo schadevergoeding eiste van RomUniverse, een website die illegale kopieën van Nintendo-games host. RomUniverse gaf mensen niet alleen de mogelijkheid om illegale kopieën van Nintendo-titels te downloaden, maar bood ook een abonnementsservice die de downloadlimiet voor degenen die bereid waren een premie te betalen, opschonen.

De rechter heeft besloten om Matthew Storman, de persoon achter de ROM-hostingwebsite, geen permanent verbod uit te vaardigen. Volgens de rechtbanken kon Nintendo niet aantonen dat ze onherstelbare schade hebben geleden en het feit dat Storman de winkel sloot en de site sloot, vormde geen onmiddellijke bedreiging voor Nintendo.

Niet het gewenste resultaat, maar toch

Tijdens de rechtszaak werd de gewraakte website afgelopen zomer offline gehaald en hoewel Nintendo oorspronkelijk $ 15.000.000 aan schadevergoeding had aangevraagd, bracht de rechtbank dit terug tot iets meer dan $ 2 miljoen.

Toch is het weer een overwinning voor het juridische team van Nintendo, dat, laten we eerlijk zijn, niet snel achteruit zal gaan als het gaat om het krachtig beschermen van Nintendo’s IP.

Dus kinderen steel niet van Nintendo… die Ninja’s hebben connecties.

Ad