Officieel Nintendo Magazine staakt activiteiten in Spanje

Officieel Nintendo Magazine staakt activiteiten in Spanje

De dominantie van digitale media heeft nog eens een slachtoffer in de wereld van gedrukte media gemaakt dat het lijkt. Een dicht bij de harten van Nintendo-fans, in ieder geval in Spanje.

Axel Springer heeft aangekondigd dat het officiële Nintendo Magazine in Spanje niet meer zal verschijnen. Het laatste nummer zal ergens deze week nieuwe tribunes raken. Na meer dan 300 problemen en 26 jaar circulatie is het niet meer haalbaar.

Onvermijdelijk

Het officiële Nintendo Magazine had ook een Britse tegenhanger, die eveneens in 2014 stopte met publicaties. Dit was ook het tijdschrift dat we in Nederland minstens een paar keer in de nieuwsstand hadden moeten zien staan/liggen.

Hoewel het ongelukkig is, is het op zijn zachtst gezegd niet verrassend. Volgens verschillende bronnen was The Official Nintendo Magazine altijd dicht bij het hakblok in Spanje.

Triest om te zien dat dit ook in Spanje het geval is, voor de Spaanse Nintendo Community; we verwelkomen jullie allemaal met open armen online, maar omdat ons Spaans gewoon niet zo goed is, zouden andere media misschien beter bij jullie passen.

Ad