Ontwikkelaars over elkaars games – BOTW en Odyssey

Ontwikkelaars over elkaars games – BOTW en Odyssey

De Nintendo Switch heeft in haar eerste jaar al een redelijk arsenaal aan goede titels op haar naam staan. Twee titels staan natuurlijk boven de rest : The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey

De twee spellen die tevens de eerste en tweede plaats wisten te behalen in zowel de NintendoReporters Staff GOTY 2017 alsmede de NintendoReporters Publieksprijs GOTY 2017.

Onlangs deelde IGN een artikel waar Super Mario Odyssey-producer Yoshiaki Koizumi gevraagd werd naar zijn favoriete deel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. IGN vroeg tevens aan zowel de director Hidemaro Fujibashi als de producer Eiji Aonuma van The Legend of Zelda: Breath of the Wild wat het leukste was aan Super Mario Odyssey.

Ontwikkelaars over de andere game

Fujibashi bleek de 2D-secties van Super Mario Odyssey erg leuk te vinden;

Ik denk dat voor mij, de delen waar je van 3D naar 2D over kunt gaan en in de muur kunt gaan dat het een old school gevoel krijgt. Ik vind het in het bijzonder leuk wanneer het lijkt alsof je nergens naartoe kunt gaan, maar dan de muren draaien. Super uniek. Het deed me eigenlijk een beetje denken aan Zelda. Dat is het soort ding wat we niet zouden kunnen doen in een game als Breath of the Wild. Het is iets wat alleen werkt in de gekkere, minder realistische Mario-wereld.

Aonuma voegde daarop als grap toe:

Mario kan zo veel ideeën implementeren. Ik ben een beetje jaloers!

Koizumi bleek blij te worden van het beklimmen van bergen in Breath of the Wild:

Ik denk dat mijn favoriete deel van de game was toen ik eindelijk de hoogste berg in het land had beklommen. Zelf aan Zelda-games gewerkt hebbende, heb ik altijd al beklimbare omgevingen willen maken, maar ik moest beloven dat niet te doen. Maar echt, op de top van die berg staan, dat was alleen al erg indrukwekkend. Ik voel me aangetrokken tot bergen.

Het is toch leuk om te zien hoe bepaalde details juist in het oog vallen als je aan iets totaal verschillend werkt en daarna een geheel andere ervaring voor je kiezen krijgt.