Phil Spencer – Zijn liefde voor Nintendo

Phil Spencer – Zijn liefde voor Nintendo

Xbox’s Phil Spencer is onlangs verschenen in de Crackle documentairereeks Playing With Power: The Nintendo Story samen met andere gastbijdragers, waaronder voormalig Nintendo of America President Reggie Fils-Aime, Atari-oprichter Nolan Bushnell en EA-oprichter Trip Hawkins.

Spencer vertelt hoe Nintendo’s unieke systemen en hun geweldige games hem door de jaren heen hebben beïnvloed en zegt dat het hele Xbox-team Nintendo bewondert:

Phil op Nintendo in het algemeen

De rol die Nintendo heeft gespeeld om van gamen een veilige en uitnodigende familie-ervaring te maken, terwijl ze ook kernspelervaringen naar hun platform bracht, is denk ik fundamenteel geweest voor de industrie die we vandaag de dag hebben.

Ik denk niet dat je de videogamebranche kunt loskoppelen van Nintendo, ik denk dat ze intrinsiek met elkaar verbonden zijn.

Waar ik naar kijk, is hoeveel mensen beginnen met gamen vanwege hun eerste ervaring op een Nintendo-platform?

Ik heb altijd gezegd dat ik denk dat de gezondheid van Nintendo iets is dat we als industrie moeten koesteren, en ze zien groeien en innoveren is zowel geweldig voor ons als industrie, maar ook voor ons bij Xbox om het beter te doen .

Over Nintendo Wii gesproken:

Ik herinner me dat ik het zag en ik zal je vertellen dat ik de Wii nooit had kunnen ontwerpen … dat heb ik niet in me. Ik weet niet of ik nu niet dapper genoeg ben of wat dan ook als platformhouder om iets te gaan doen dat gewoon heel anders is, en om gewoon zo all-in te zijn op een nieuw paradigma was gewoon geweldig om te zien. 

Het gaf ons een enorme schok dat we niet gewoon geweldig kunnen zijn in wat anderen doen, we moeten een aantal unieke dingen doen die belangrijk zijn voor ons platform, en de Wii was daar gewoon een perfect voorbeeld van.

Over Nintendo GameCube gesproken:

Ik ken hun interne ontwerpproces niet en weet niet hoe ze draaien en herhalen bovenop wat ze leren, maar het is duidelijk dat ze daar met veel vaart uit kwamen voor het volgende dat ze deden.

“Ik begrijp de controller nog steeds niet, alleen maar eerlijk. Ik denk dat het meerdere controllers in één zijn, maar je had drie handen nodig om dat te spelen!

Je kunt Playing with Power on Crackle kijken … maar alleen met een VPN ingesteld op Amerika lijkt het; https://www.crackle.com/playing-with-power-the-nintendo-story

Of via een herupload op YouTube;

video
play-rounded-fill