PlatinumGames werkt aan onaangekondigde titel – iets wat nog nooit eerder is gedaan

PlatinumGames werkt aan onaangekondigde titel – iets wat nog nooit eerder is gedaan

Tijdens een interview met Video Game Chronicle onthulde PlatinumGames-leider Atsushi Inaba wat de studio in de toekomst van plan is te gaan doen.

Nooit eerder gedaan

PlatinumGames, ontwikkelaar van Bayonetta en The Wonderful 101, werkt momenteel aan een onaangekondigd project dat zo anders is dat het “nog nooit eerder is gedaan” en “in tegenstelling tot wat dan ook”. Het bedrijf is erg enthousiast over dit project, maar heeft geen details meer onthuld over wat het precies is.

Nieuwe IP

Naast dit nieuwe project wil PlatinumGames in de toekomst IP creëren en bezitten, te beginnen met twee nieuwe projecten. Beide IP worden niet aangekondigd op het moment van schrijven. Dit geeft PlatinumGames de vrijheid om vervolgfilms te maken zonder te hoeven omgaan met uitgevers.

Daarom wil PlatinumGames een einde maken of op zijn minst het delen van IE met uitgevers voor externe financiering in de toekomst verminderen, wat ze doen met Astral Chain, waar Nintendo eigenaar is van het IP en hetzelfde geldt voor Bayonetta 3.

Dat gezegd hebbende, zal PlatinumGames in het verleden met andere bedrijven blijven samenwerken aan samenwerkingsverbanden, vergelijkbaar met hun werk met Metal Gear Solid en Star Fox in het verleden.