Pokemon Adventures: X&Y aangekondigd voor lente 2022

Pokemon Adventures: X&Y aangekondigd voor lente 2022

VIZ Media heeft bevestigd dat Pokemon Adventures: X&Y volgend voorjaar naar het westen zal komen.

In het probleem wordt Pokemon Trainer X na een verrassingsaanval uit zijn schuilplaats gehaald. Pokemon Adventures: X&Y is het twaalfde hoofdstuk van de Japanse mangaserie Pokemon Adventures en het begon met serialisatie in oktober 2013 en eindigde in november 2016.

Geschiedenis van Pokemon-Adventures: X&Y

Omdat hoofdstukken minstens twee jaar duren voordat ze in een volume worden verzameld, worden de X & Y-hoofdstukken van Pokémon Adventures afzonderlijk verzameld in mini-volumes.

De rondes in deze mini-volumes zullen alleen die zijn die zijn gepubliceerd in het CoroCoro Ichiban magazine. Toen het Black 2 & White 2-hoofdstuk eindigde in de reguliere delen, begon het X & Y-hoofdstuk ook in dat formaat te worden verzameld. Het eerste deel werd uitgebracht op 28 april 2014, dat eindigde na zes delen met het laatste deel dat op 28 december 2016 werd uitgebracht.

Deze volumes zijn ook vertaald in het Engels door Shogakukan Asia en in Europees Frans door Kurokawa.

Over VIZ Media

Een Engelse vertaling van het X & Y-hoofdstuk is uitgebracht door VIZ Media onder de titel Pokémon XY. Ondanks dat de tijdschriftversie ook in mini-volumes in Japan wordt uitgebracht, zijn de volumes van VIZ Media uniek en bevatten ze elk slechts ongeveer drie of vier ronden, net als hun vorige mini-volumes van het Black & White-hoofdstuk.

De serie begon op 2 december 2014 en eindigde officieel na twaalf delen met het laatste deel dat op 3 oktober 2017 werd uitgebracht.