Pokemon GO kan helpen om depressie te verlichten

Pokemon GO kan helpen om depressie te verlichten

De London School of Economics heeft een nieuwe studie gepubliceerd over het potentieel van mobiele games om depressie te verminderen, waarbij Pokemon GO als primaire casestudy dient.

Het onderzoek onderzocht gegevens van de eerste release van de game in 2016, met een gespreide uitrol op 166 locaties in 12 landen, waardoor ze een ‘experimentele’ groep konden vormen waar de game was gedistribueerd en een ‘controlegroep’ waar de game niet was vrijgelaten. Het aantal keren dat online naar depressiegerelateerde zinnen is gezocht, is gebruikt om depressieniveaus te berekenen met behulp van Google Trends-gegevens.

Onderzoeksonderzoek

De studie ontdekte dat Pokemon GO verband hield met een aanzienlijke daling van het aantal zoekopdrachten naar depressie-gerelateerde zinnen in gebieden waar het werd gelanceerd versus gebieden waar het niet werd uitgebracht. De onderzoekers denken dat locatiegebaseerde mobiele games kunnen helpen om het aantal depressies in de omgeving te verminderen door mensen aan te moedigen hun huis te verlaten voor sociaal contact, fysieke beweging en blootstelling aan de natuur, waarvan is aangetoond dat ze de geestelijke gezondheid verbeteren.

Co-auteur Dr. Aaron Cheng van de LSE’s Department of Management

Met de onvoorspelbaarheid waarmee we dagelijks worden geconfronteerd, is geestelijke gezondheid van cruciaal belang in zowel ons persoonlijke als professionele leven. Locatiegebaseerde mobiele games, zoals Pokémon Go, kunnen verdriet helpen verminderen door persoonlijke socialisatie, lichaamsbeweging in de buitenlucht en blootstelling aan de natuur aan te moedigen, die allemaal belangrijk zijn voor de geestelijke gezondheid.

Ad