Pokemon had bijna geen multiplayer-gevechten

Pokemon had bijna geen multiplayer-gevechten

Pokemon-producer Shigeki Morimoto beweert dat de eerste inzendingen in de serie bijna volledig geen multiplayer-gevechten hadden. Ja schokkend toch?

Die informatie komt uit een Japans Pokedex-boek uit 1996, dat onlangs is vertaald door Did You Know Gaming. Morimoto zei dat multiplayer-gevechten “een gedoe zouden zijn om te ontwikkelen.” Bovendien had Game Freak bijna geen tijd meer. Nintendo, aan de andere kant, vroeg virtueel om de functionaliteit toe te voegen.

Wat is er gebeurd met multiplayer-gevechten?

Zelfs na de eisen van Nintendo, waren gevechten aanvankelijk bedoeld om eenvoudig te zijn, omdat ze iets zouden zijn dat mensen zouden observeren in plaats van eraan deel te nemen. Op basis van opmerkingen die tijdens de ontwikkeling werden ontvangen, werd dat idee echter als “saai” beschouwd. Uiteindelijk bevatte Game Freak standaardgevechten via de Game Boy Link-kabel.

“President Tajiri wilde al heel lang dat we gevechten zouden implementeren, maar ik vond het concept niet erg aantrekkelijk en dacht dat het moeilijk te programmeren zou zijn.” We dachten dat we geen tijd meer zouden hebben en het gevechtsaspect zouden moeten opgeven, maar Nintendo zei ondubbelzinnig dat ze gevechten nodig hadden in het spel, dus we moesten het laten gebeuren.

Dus ik dacht gewoon: ‘Nou, er is geen alternatief, het moet gebeuren’, en de vroege conflicten waren gewoon iets dat je observeerde. Je zou gewoon merken dat er oorlog was en wie won en wie verloor. We presenteerden het aan Nintendo en de reacties die we kregen waren ‘saai’. Ik veronderstel dat ze gelijk hadden, maar we raceten tegen de klok om gevechten op te nemen die de gebruiker kon leiden. Uiteindelijk was het wat iedereen wenste, dus we hebben het laten werken met de Link Cable en hebben het gerealiseerd.”

Pokemon Red and Green verscheen voor het eerst in Japan in februari 1996, en Blue volgde een paar maanden later. In 1998 maakten Red en Blue hun westerndebuut. Geel volgde in september 1998.

Ad