Pokemon te schattig voor de VS

Pokemon te schattig voor de VS

USGamer heeft een e-mailinterview met de regisseur, ontwerper en componist Junichi Masuda van Pokemon uitgevoerd.

Het interview behandelt een aantal dingen, waaronder het oorspronkelijke concept en hoe het team dacht dat het zou worden ontvangen in de Verenigde Staten. Zoals we weten, bleek het een enorme hit te zijn, maar het team was er niet zeker van dat dit zou gebeuren.

Te schattig

In het begin werd ons verteld dat de Pokemon te schattig waren om succesvol te zijn in de VS en dat we het ontwerp van de personages moesten veranderen. Toentertijd was het niet gebruikelijk dat RPG’s uit Japan populair waren in het buitenland. Ik herinner me dat ik me zorgen maakte dat spelers buiten Japan Pokemon niet zouden accepteren zoals het was.

We besloten om te beginnen met de geanimeerde tv-serie, “zegt Masuda,” en ik denk dat die strategie echt zijn vruchten heeft afgeworpen. “Toen ik eenmaal in de Verenigde Staten aankwam, zag ik precies hoeveel Pokemon-producten er in de winkel lagen. Er waren veel meer producten dan ik had verwacht en ik herinner me dat ik erg verrast was, “herinnert hij zich. “Het zien van het grote aantal producten dat in de winkels verkrijgbaar was, was waarschijnlijk de eerste keer dat ik me echt realiseerde hoe groot Pokémon was geworden.

Gelukkig hielden ze Pokémon natuurlijk zoals het was, en het werd een van de allergrootste franchises. Is er iets dat je zou hebben veranderd als je terugkijkt op de lange geschiedenis van Pokemon?

Ad