Professor Layton And The Curious Village komt naar iOS in het westen

Professor Layton And The Curious Village komt naar iOS in het westen

Apple heeft via hun App Store Twitter-account aangekondigd dat Professor Layton en het Curious Village later dit jaar naar iPhone en iPad komen.

Professor Layton And The Curious Village kan worden uitgelachen tijdens de aankomende Apple-conferentie, waarin de volgende iPhone aan de pers en het grote publiek zal worden onthuld.

Over Professor Layton And The Curious Village

De game draait om professor Hershel Layton en zijn zelfbenoemde leerling, Luke Triton, die het fictieve dorp St. Mystere onderzoekt over een artefact dat bekend staat als de Gouden Appel, een erfstuk dat wijlen Baron had verlaten als een test om te bepalen wie ontvang zijn fortuin na zijn dood.

De inwoners van St. Mystere houden vooral van hersenkrakers en zullen de speler vaak vragen om hen te helpen oplossen door het touchscreen van het systeem te gebruiken om antwoorden in te dienen, in ruil voor hun medewerking aan het zoeken.

Professor Layton en het Curious Village werden over het algemeen positief beoordeeld, en prezen zowel de manier waarop ze het avontuur en de puzzelgenres combineerden, als de presentatie en geanimeerde tussenfilmpjes. Het zou gaan om meer dan een miljoen exemplaren in Japan alleen te verkopen, naast 3,17 miljoen exemplaren die overzee worden verkocht.

Een verbeterde mobiele poort van Curious Village met extra tussenfilmpjes, ondertiteld “EXHD voor smartphones”, is ook uitgebracht in Japan … en nu lijkt het op het Westen.