Rayman 4 is online gelekt …

Rayman 4 is online gelekt …

Het is aan het licht gekomen dat de 3D-platformgame Rayman 4, die abrupt werd geannuleerd door Ubisoft, samen met de editor van de game en de bijbehorende broncode, is gelekt.

Het team koos ervoor om door te gaan met de Rabbids-serie zodra deze succesvol bleek voor het bedrijf. Als gevolg hiervan werd Rayman uiteindelijk buitenspel gezet ten gunste van de lastige dieren. Het Rayman-avontuur werd geannuleerd toen het Wii-systeem werd uitgebracht. Mogelijk ziet u de foto’s en video’s die zijn gelekt van Rayman 4 en die zijn gegeven door de Twitter-gebruiker RibShark op hun eigen Twitter-account.

video
play-rounded-fill

Er zijn een aantal fascinerende elementen, zoals Rayman die op een grote spin kan rondrijden, een verscheidenheid aan gekke testniveaus en zelfs een naakte Rayman-skin. Deze zijn allemaal te vinden in het spel.

Rayman 4 … wat is en wat is er gebeurd?

Rayman 4 is een third-person platformgame-videogame die is gemaakt door Phoenix Interactive Entertainment voor Ubisoft. Het Ubisoft Montpellier-team zou aan Rayman 4 werken, maar ze besloten in plaats daarvan door te gaan naar andere projecten. Dit zou Rayman 4 de eerste primaire Rayman-game hebben gemaakt die niet door hen is geproduceerd. De releasedatum was oorspronkelijk vastgesteld op 3 oktober 2006, maar werd verplaatst. Rayman 4 zou beschikbaar zijn op de PlayStation 2, de personal computer, de GameCube, de Xbox en een gloednieuw systeem van de 7e generatie.

2005 markeerde het begin van het project met het maken van concepttekeningen voor een verscheidenheid aan landschappen en personages die in het spel kunnen worden gebruikt. In dit stadium is mogelijk een voorontwerp van het verhaal geschreven, ondanks het feit dat de plot grotendeels onbekend is. Tijdens de pre-productiefase van de game is er veel werk verzet op het gebied van programmeren, modelleren, texturen en het creëren van speciale effecten.

Het grootste deel van wat er nu bekend is over Phoenix’s Rayman 4 is afkomstig van vroege conceptillustraties voor de game, die in de jaren na de annulering van de game steeds meer algemeen bekend zijn geworden. Het portretteert scènes die veel bizarder en kleurrijker zijn dan die op vroege foto’s en trailers voor Rayman Raving Rabbids; veel van deze Rayman 4-locaties waren 3D-reproducties van locaties uit de eerste Rayman-game.

Ubisoft presenteerde Rayman Raving Rabbids voor het eerst aan het publiek in mei 2006. Deze nieuwe 3D-platformgame werd ontwikkeld door Ubisoft Montpellier onder leiding van de maker van de serie, Michel Ancel. Vanwege het feit dat Rayman 4 ook de werktitel was van Rayman Raving Rabbids, is er veel onduidelijkheid geweest over het verband tussen beide titels.

Raymans toekomst

Het is een vreselijke tragedie dat Rayman 4 moest worden geschrapt en plaats moest maken voor de Rabbids, maar het goede nieuws is dat je hem later weer kunt zien in de downloadbare content voor Mario + Rabbids: Sparks of Hope dit jaar.