Reggie geeft reden voor vertrek GameStop-regisseurs

Reggie geeft reden voor vertrek GameStop-regisseurs

Reggie Fils-Aime, de voormalige president van Nintendo America, legde uit waarom hij terugtrad uit de raad van bestuur van GameStop voor een publiek in South by Southwest.

Reggie beweert dat het bedrijf weigerde uit te leggen hoe ze van plan waren hun falende winkeloperatie om te buigen. Als gevolg hiervan kon hij niet verder met hen samenwerken en beweerde hij ook dat het management van GameStop zijn suggesties had afgewezen. Reggie nam na slechts een jaar ontslag bij de raad van bestuur van GameStop.

Reggie verklaarde

There has not been an articulated strategy. Leadership says we don’t want to articulate our strategy because they don’t want it to be stolen. To me, that was not acceptable.

Reggie koos ervoor om GameStop in de tweede helft van 2021 te verlaten, ondanks het enorme succes van het bedrijf, en sprak onlangs over zijn keuze in een interview. Het vertrek van Reggie was naar verluidt ingegeven door een gebrek aan planarticulatie. Huidige bedrijfsfunctionarissen, met name Ryan Cohen, zijn overeengekomen om een ​​nieuwe strategie voor GameStop in 2021 op te stellen, aldus Reggie. Reggie daarentegen werd uitgesloten van deze bijeenkomsten omdat Cohen de besluitvormingsgroep klein wilde houden.