Saoedi-Arabië’s Public Investment Fund (PIF) verhoogt belang in Nintendo

Saoedi-Arabië’s Public Investment Fund (PIF) verhoogt belang in Nintendo

Het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië heeft het percentage van zijn eigendom in Nintendo verhoogd. Volgens gegevens die bij de Japanse autoriteiten zijn ingediend, is het eigendom van het Saudi Arabian Public Investment Fund in de loop van het afgelopen jaar gestegen van 5,01% naar 6,07%. Het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië heeft belangen in een aantal andere belangrijke videogamebedrijven, waaronder onder andere Capcom en Koei Tecmo.

Het aandeel van het bedrijf daalde met 1,8% als direct gevolg van de aankondiging.

Meer over PIF

Het Public Investment Fund is een wereldwijd belangrijke investeerder die een beleggingsportefeuille van wereldklasse beheert met een primaire nadruk op milieuvriendelijke beleggingen, zowel in de Verenigde Staten als over de hele wereld.

De doelstellingen van PIF

Het ambitieuze plan van PIF drijft de nationale economie aan en de effecten hiervan zijn tot ver buiten de Saoedische grenzen voelbaar. Deze strategie speelt een cruciale rol bij de realisatie van Vision 2030, het economische hervormingsprogramma van Saoedi-Arabië.

Het Public Investment Fund (PIF) is de drijvende kracht achter de huidige economische hervormingen in Saoedi-Arabië. PIF breidt zijn portfolio van internationale activa uit, investeert in wereldwijde sectoren en markten door strategische partnerschappen op te bouwen en initiatieven te lanceren om bij te dragen aan de doelstellingen van Vision 2030, omdat het gepassioneerd is over het leiden van lokale economische ontwikkeling en het lokaliseren van geavanceerde technologie en kennis. Vision 2030 is een ambitieus plan om de wereld tegen het jaar 2030 te transformeren.

PIF’s visie

Een wereldwijde investeringskrachtpatser en ‘s werelds meest impactvolle belegger worden, waardoor de ontwikkeling van nieuwe industrieën en kansen wordt bevorderd die een belangrijke rol zullen spelen in de vorming van de economie van de toekomst wereldwijd, terwijl tegelijkertijd Saoedi-Arabië’s eigen economische transformatie wordt aangestuurd .

De missie van PIF

Actief beleggen op de lange termijn met als doel duurzame winsten te maximaliseren, de voorkeursinvesteringspartner te worden voor wereldwijde mogelijkheden en de uitbreiding en diversificatie van de Saoedische economie te vergemakkelijken.

Ad