SEGA creative director – Volgende miniconsole SG-1000 of Dreamcast

SEGA creative director – Volgende miniconsole SG-1000 of Dreamcast

Famitsu bevatte een interview met SEGA’s creatief directeur Yosuke Okunari. Het interview is gebaseerd op de SEGA Mini-systemen.

De SEGA Game Gear Micro is net uitgebracht in Japan en meneer Okunari werd gevraagd wat de toekomstplannen van het bedrijf zijn voor de lucratieve miniconsoles.

Mr. Okunari zei dat hoewel het nog niet is besloten, de volgende in de rij waarschijnlijk de zeer vroege SG-1000 Mini of een Dreamcast Mini zou zijn.

Okunari – Mini-hoogtepunten

  • “Voor de volgende Mini overwegen we alles wat iedereen zich heeft voorgesteld.”
  • “Natuurlijk betekent dit niet dat we ze allemaal kunnen realiseren. We denken ook aan projecten die niemand zich had kunnen voorstellen. ”
  • “De projecten worden verplaatst door een aanzienlijk geldbedrag, dus we werken eerst aan het project dat, realistisch gezien, de hoogste mogelijkheid heeft.”
  • “De Game Gear Micro wordt alleen in eigen land verkocht in Japan. Als we de volgende doen, heb ik het gevoel dat de projectomvang veel groter zal zijn als we naar de wereld staren. We kunnen het dus volgend jaar of twee jaar na de Mega Drive Mini op dit moment niet uitbrengen. We kunnen het niet zo snel redden. (lacht) ”
  • “Ik denk dat we voor de volgende kunnen kiezen voor een concept dat dicht bij de Mega Drive Mini lijkt. Als ik een paar namen moet zeggen, kan het een SG-1000 Mini of een Dreamcast Mini zijn… ”
Ad