SEGA en Atlus – Meer games voor consoles en pc na het succes van P4G

SEGA en Atlus – Meer games voor consoles en pc na het succes van P4G

SEGA en Atlus hebben aangekondigd dat ze in onderhandeling zijn met platformhouders om meer van hun klassieke games en nieuwere titels naar zowel videogameconsoles als pc te brengen, volgend op het succes van Persona 4: The Golden op Steam.

De soorten games en titels die ze naar de systemen van platformhouders willen brengen, zijn:

  1. Console- en pc-poorten
  2. Vanaf het begin nieuwe multi-platform releases
  3. Prioriteit geven aan Steam-releases naast console

Details van nieuwe releases

V: “Persona 4 the Golden” verkoopt goed op Steam, maar heb je plannen om nieuw uitgebrachte games ook op Steam te verkopen?

A: We hebben ‘Persona 4 the Golden’ geremasterd, een titel die eerder werd verkocht op de PlayStation Vita, en deze dit fiscale jaar op Steam uitgebracht. Vanwege de lovende kritieken van de game en de lage verkoopprijs waren de verkopen veel sterker dan verwacht. We zullen actief blijven ijveren voor het overzetten van eerder uitgebrachte titels naar Steam en nieuwe platforms.

We onderhandelen ook met platformhouders voor nieuwe games in de toekomst, en we overwegen manieren om voor elke titel onder gunstige voorwaarden te verkopen. Onder hen zijn maatregelen zoals het vanaf het begin voorbereiden van pc-versies van de titels, met multiplatform-releases in gedachten.

Ad