SEGA Europe en Interior Night gaan partnerschap aan

SEGA Europe en Interior Night gaan partnerschap aan

SEGA Europe Ltd. en de onlangs opgerichte studio, Interior Night, hebben aangekondigd een uitgeversovereenkomst te hebben gesloten waarin beide bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling en lancering van een gloednieuw, verhalend gedreven IP.

Interior Night werd opgericht in oktober 2017 met als doel verhalende games te ontwikkelen gericht op een volwassen tv-publiek.

De studio, die onlangs een wervingsactie heeft uitgevoerd om een aantal van de beste in de industrie te vinden in het ontwikkelen van sociale en verhalende games, biedt momenteel talent waarvan de credits ‘Heavy Rain’, ‘Wonderbook: Book of Spells’ en ‘Beyond – Two Souls’ bevatten ‘van triple A-studio’s zoals Quantic Dream, Sony en Slightly Mad Studios.

Partnerschap

Het uitgeverspartnerschap met Interior Night onderstreept de ambitie van SEGA om samen te werken met een aantal van de beste studio’s, omdat het erop gericht is om nieuwe spannende IP’s te ontwikkelen en gamers boeiende ervaringen te bieden.

“Het ondertekenen van deze deal met Interior Night is een andere grote stap voor SEGA in termen van het werken met getalenteerde studio’s, ongeacht of deze zijn gevestigd of een nieuwe reis beginnen terwijl we onze wens onderzoeken om nieuwe franchises en ervaringen te lanceren.”, Aldus John Clark, Executive Vice President of Publishing bij SEGA Europe. “We kijken er erg naar uit om met Interior Night te werken naarmate hun gecombineerde talenten en verbeeldingen evolueren naar een echt sterke narratief gestuurde game-ervaring.”

Caroline Marchal, CEO van Interior Night, zei: “We zijn erg verheugd om met SEGA te werken aan ons eerste verhalende spel. SEGA heeft een sterke behoefte getoond om risico’s te nemen, te innoveren en samen met studio’s te werken.

Met hun hulp en ondersteuning hebben we er alle vertrouwen in dat Interior Night een geweldige vertelervaring kan bieden aan bestaande gamers en een breder publiek. “