SEGA van plan om wereldwijde titel te creëren welke ongeveer $ 880 miljoen zou kosten

SEGA van plan om wereldwijde titel te creëren welke ongeveer $ 880 miljoen zou kosten

SEGA sprak over het maken van een nieuwe grote wereldwijde game en het Japanse bedrijf is bereid veel geld uit te geven aan de creatie en infrastructuur.

Het bedrijf zegt dat het het potentieel heeft om er 882 miljoen dollar aan uit te geven, maar dit zou investeringen in zijn eigen interne ontwikkelingsteams, marketing en merchandise enz. vanuit het buitenland of in Japan.

Toekomstige acquisities door SEGA zouden worden gedaan om de eigen bestaande ontwikkelaars te complimenteren.

SEGA President en COO, Yukio Sugino merkte op

Natuurlijk verwachten we dat de omvang van de investeringen in de ontwikkeling van dergelijke supergames aanzienlijk zal zijn. We zullen nieuwe technologieën en trends moeten integreren. Hiervoor zullen we moeten investeren vanuit het perspectief van het ontwikkelen van de pijplijn en het versterken van onze waardeketens.

Ik denk terug aan de tijd dat we Atlus overnamen en consolideerden. Dit bracht ons twee grote voordelen. Een daarvan was de zeer aantrekkelijke IP’s van wereldklasse die Atlus had ontwikkeld in het genre van rollenspellen. De andere was de solide lokalisatiemogelijkheden van de in de VS gevestigde site.

Het resultaat hiervan is duidelijk zichtbaar in de stijgende Metacritic-scores, wat op zijn beurt leidt tot groeiende verkopen in overzeese markten. Dit soort acquisities die onze functionaliteit verbeteren, zullen op de lange termijn zeker een grote troef zijn en we zullen vanuit dit oogpunt proactief investeringen blijven onderzoeken.

Ik heb ook het gevoel dat onze samenwerking met andere bedrijven ontbrak. Nu, mede om beter in te spelen op snelle veranderingen in de markt, vergroten we de mogelijkheden om met onze verschillende zakenpartners te communiceren.

Een sterkere samenwerking heeft ons in staat gesteld de gamekwaliteit te verbeteren en voet aan de grond te krijgen bij de ontwikkeling van nieuwe services en games. Natuurlijk brengt samenwerking uitdagingen met zich mee. Maar ondersteund door onze sterke merkherkenning en een rijke reeks IP’s, staat SEGA stevig in zijn kracht.

Ad