Sega’s Virtua Fighter 3 en Crazy Taxi waren gepland voor Nintendo 64

Sega’s Virtua Fighter 3 en Crazy Taxi waren gepland voor Nintendo 64

Ja, we maken niet eens een grapje …

Videogamejournalist en huidige Limited Run Games-producent James Mielke onthulde via Nintendo Life dat voormalig Sega of America-president Bernie Stolar plannen had om de Sega-games Virtua Fighter 3 en Crazy Taxi naar de Nintendo 64 te brengen — via een contract met (inmiddels ter ziele gegane) uitgever Acclaim, niet minder!

Wat … maar waarom en hoe?

Dit gebeurde in het jaar 2000, toen de Dreamcast faalde en Sega in het geheim de hardwaremarkt verliet. (Op 31 januari 2001 zal Sega zijn vertrek publiekelijk aankondigen.) Voormalig president Stolar zou de CEO van Acclaim, Greg Fischbach, hebben benaderd over het structureren van een deal om Sega-titels op andere systemen te krijgen, en uiteindelijk akkoord gaan met Acclaim om Virtua Fighter 3 en Crazy te laten converteren. Taxi naar de Nintendo 64. Stolar heeft kennelijk niet de toestemming van Sega van Japan gevraagd voor de aankoop, en men denkt dat toen Sega of Japan ervan hoorde, het zich agressief tegen het hele voorstel verzette.

Er is ook het feit dat Virtua Fighter 3 en Crazy Taxi hightech arcade- en Dreamcast-titels waren die niet naar de Nintendo 64 konden worden overgebracht zonder aanzienlijke technologische opofferingen.

Sega was volgens Mielke tot op zekere hoogte verplicht de toezegging te schenden, aangezien het contract tussen Sega en Acclaim al was getekend. De Sega-titels 18 Wheeler: American Pro Trucker en F355 Challenge, die een gebaar van verzoening leken te zijn, werden uiteindelijk overgezet door Activision. Het is geen Virtua Fighter 3 of Crazy Taxi voor de Nintendo 64, maar het was een begin.

Gamespot blokkeerde het eerder delen van deze info

Al dit materiaal is destijds afkomstig van Mielke’s bronnen binnen Acclaim en Sega of America. De enige reden waarom het in 2000 nooit volledig werd behandeld, is omdat zijn toenmalige supervisor, GameSpot, vreemd genoeg weigerde het verhaal af te drukken, tenzij hij expliciet zijn bronnen in het stuk onthulde. Mielke weigerde omdat het hun carrière in gevaar zou kunnen brengen. Maar het is beter laat dan nooit als het gaat om vreemd, interessant nieuws als dit.

Stel je voor hoe games als Virtua Fighter 3 en Crazy Taxi op de Nintendo 64 zouden zijn verschenen. Ja, het is een beetje moeilijk voor te stellen, maar we zagen Crazy Taxi in ieder geval zijn weg vinden naar de Nintendo Gamecube.