Shigeru Miyamoto – Niet van plan om met pensioen te gaan

Shigeru Miyamoto – Niet van plan om met pensioen te gaan

Legendarische game-maker Shigeru Miyamoto sprak met Sankei nadat hij werd genoemd als een persoon die uitstekende bijdragen aan de samenleving leverde en een aantal interessante dingen opmerkte.

Miyamoto, die dit jaar 66 jaar oud is, vertelde Sankei dat hij geen plannen heeft om met pensioen te gaan, omdat hij nieuwe dingen wil blijven doen en andere mensen aan het lachen wil maken.

I’m going to do my best to keep doing new things so I don’t get asked if I’m about to retire. I want people all over the world to smile.

Over Shigeru Miyamoto

Shigeru Miyamoto, geboren op 16 november 1952, is een Japanse ontwerper en producent van videogames bij Nintendo, waar hij optreedt als een van de representatieve regisseurs.

Hij is de maker van enkele van de meest geprezen en best verkochte gamefranchises, zoals Mario, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero en Donkey Kong.

Geboren in Sonobe, Japan, studeerde hij af aan Kanazawa Municipal College of Industrial Arts, hij zou oorspronkelijk proberen een carrière als mangakunstenaar te hebben. Uiteindelijk geïnteresseerd in videogames en, met de hulp van zijn vader, zou hij in 1977 bij Nintendo komen, waar hij toenmalig president Hiroshi Yamauchi met zijn speelgoed onder de indruk maakte.

Hij zou dan de eerste kunstenaar worden en helpen om kunst te maken voor de arcade game Sheriff. Later zou hij worden belast met het creëren van een nieuwe arcade-eenheid voor het bedrijf. Dit zou uiteindelijk Donkey Kong worden.