Shuntaro Furukawa: Geen plannen voor prijsverhoging en details hardwareproductie

Shuntaro Furukawa: Geen plannen voor prijsverhoging en details hardwareproductie

Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, zegt dat het bedrijf geen plannen heeft om de prijs van de Nintendo Switch te verhogen.

In een interview met Nikkei vertelde Furukawa hen hierover. Hij zei dat er op dit moment meer vraag dan aanbod is voor Switch, maar dat betekent niet dat Nintendo de prijs zal verhogen. Het bedrijf wil ‘mensen niet uitprijzen’ en wil ‘het momentum van ons bedrijf als geheel behouden’.

Furukawa zei die dingen terwijl hij sprak over het maken van Nintendo Switch-hardware en het stellen van verkoopdoelen.

Hoogtepunten Furukawa-interview

Hoe doet Nintendo het als het gaat om het kopen van halfgeleiders?

Met de hulp van onze zakenpartners zou het tegen het einde van de zomer beter moeten gaan. Maar voor dit jaar hebben we alleen een duidelijk productieplan. We verwachten 21 miljoen stuks te verkopen in het fiscale jaar dat eindigt in maart 2023. Daarna is er nog geen duidelijkheid.

Ik weet niet wat er precies schaars is. Nintendo zal nog steeds drie versies van de Switch verkopen: het standaardmodel, de Switch Lite, die kleiner, goedkoper is en minder functies heeft, en het OLED-model. We zullen gaandeweg uitzoeken wat het beste plan is. Met het oog op de komende jaren doen we ons best om producten van hoge kwaliteit te krijgen tegen eerlijke prijzen.

Verliest u chips en andere onderdelen aan bedrijven die grotere, duurdere dingen maken, zoals auto’s?

We hebben geen problemen om onderdelen te krijgen omdat we de prijzen laag willen houden. Het probleem is dat mensen meer willen dan ze kunnen krijgen.

Zijn prijsstijgingen mogelijk?

Daar denken we op dit moment niet aan om twee redenen. We willen mensen niet uitprijzen, zodat we een breed scala aan mensen uniek entertainment kunnen bieden. We concurreren met alle verschillende soorten plezier in de wereld en we stellen onze prijzen altijd vast op basis van hoeveel plezier ze geven.

Software is ook een van onze producten. Tot nu toe heeft Nintendo meer dan 100 miljoen Switch-consoles verkocht en het is belangrijk voor ons bedrijf om sterk te blijven. Over het algemeen maakt een zwakke yen het minder winstgevend om Switch-spellen in Japan te verkopen.

Kan Nintendo de stijgende materiaal- en verzendkosten aan?

Ons OLED-model zal voorlopig nog steeds minder geld verdienen dan onze andere modellen. Niet alleen zijn de kosten van verzending door de lucht gestegen, maar ook de kosten van verzending over zee. We proberen erachter te komen wat we moeten doen.

Omdat zoveel van Nintendo’s zaken van buiten Japan komen, kan de zwakke yen als een goede zaak worden beschouwd. Maar ook in andere landen gaan onze kosten voor reclame en personeel omhoog. Om dit goed te maken, kopen we meer voorraad in vreemde valuta.

Kun jij je verkoopdoel voor Nintendo Switch dit jaar halen?

Het is al zes jaar uit. Ik kan alleen maar zeggen dat we zullen proberen hetzelfde verkooptempo vast te houden. Het hebben van succesvolle software helpt ook de hardware. Er komen een heleboel nieuwe games uit die ons zullen helpen om aan onze verkoopprognoses te voldoen. Splatoon 3 komt bijvoorbeeld uit in september en Pokemon [Scarlet en Violet] komt uit in november.