Shuntaro Furukawa – Innovatie en hardheid in de game-industrie

Shuntaro Furukawa – Innovatie en hardheid in de game-industrie

Nikkei publiceerde een uitgebreid interview met Nintendo-president Shuntaro Furukawa, waar hij gedachten deelde over verschillende aspecten van de gamingindustrie.

Furukawa deelt zijn mening over innovatie en het gebruik van nieuwe technologieën om de spelervaring te verbeteren, evenals het “gevoel van gevaar” dat altijd aanwezig is, gezien het feit dat games geen “essentiële producten” zijn.

Over nieuwe technologieën

Nieuwe technologieën worden als eerste geadopteerd in games in deze wereld. Na vele jaren en maanden zijn mensen die videogames speelden [opgroeien] van kinderen tot ouders. Het is het resultaat van hoe gaming – wat in het verleden alleen door kinderen werd gedaan – is uitgebreid naar een bredere generatie. …

Games die veel mensen ervaringen geven [waardoor ze zeggen] ‘Ik deed dit voor het eerst, maar dit is zo interessant’ hebben de mogelijkheid om zelfs het gedrag van mensen te veranderen.

Het “gevoel van gevaar”

Games zijn geen essentiële producten voor het leven, dus het zou niet vreemd zijn als klanten ze ooit verlaten; dat is waar ik altijd over werd verteld sinds ik bij dit bedrijf kwam. Ik heb altijd dat gevoel van gevaar en heb het gevoel dat dit het lot is van game- en entertainmentbedrijven. In die zin is het een heel moeilijke zaak.

Er is een overvloed aan methoden om te spelen en de tijdrovende concurrentie rond de beperkte [beschikbare / vrije] tijd van de consument wordt steeds heviger. Games hebben te maken met die concurrentie en moeten vanaf nu innovaties blijven produceren.

Innovatieve games met nieuwe technologie

Het belangrijkste wanneer een nieuwe technologie verschijnt, is hoe de kwaliteit van de spelervaring van gebruikers verandert. Het is heel belangrijk dat games zelf interessant, nieuw en verrassend zijn.

Ongeacht de technologische omgeving, degenen die games ontwikkelen, creëren eerst inhoud waarvan ze denken dat consumenten die willen verkrijgen en spelen. Daarna, als er een technologie is die daarvoor nuttig is, zullen ze deze overnemen.