Simpsons Hit & Run – Fanmade Remake in Unreal Engine

Simpsons Hit & Run – Fanmade Remake in Unreal Engine

Radical Entertainment en Vivendi hebben Simpsons Hit & Run uitgebracht, een game die een tijdje geleden GTA-gameplay combineerde met de wereld van The Simpsons.

Een modder genaamd Reubs besloot de game opnieuw te maken in Unreal Engine 5. Hij begon met een tool gemaakt door collega-ontwikkelaar Lucas Cardellini om de kaart van Springfield van het origineel te rippen, en voegde vervolgens handmatig en met de hulp van AI.

Daarna ging Reubs verder met het recreëren van de personages, gebruikersinterface en andere gameplay-elementen, die vanaf het begin van de game uiteindelijk samenkwamen in een speelbaar segment. Indrukwekkend, dit hele proces blijkbaar maar Reubs een week om te voltooien.

Inspirerend?

Zijn video trok natuurlijk veel aandacht van fans van de show en de game. Joe McGinn, de hoofdontwerper van het originele spel, liet zelfs een opmerking achter waarin hij Reubs prees voor zijn werk:

Hallo, ik ben de hoofdontwerper van de originele game. Geweldig wat je hebt bereikt! Geeft echt een voorproefje van wat een volledige moderne remaster zou kunnen zijn. Indrukwekkend werk!

De video lijkt sindsdien te zijn verwijderd vanwege auteursrechten. Dat gezegd hebbende, misschien zou het project van Reubs dat de aandacht krijgt, een officiële remake van de game kunnen inspireren. Wie weet… want later dit jaar komt er ook nog een Arcade1Up.

Ad