Skies Of Arcadia – Ontwikkelaar wil een vervolg

Skies Of Arcadia – Ontwikkelaar wil een vervolg

Skies of Arcadia, brengt een weg terug op Sega’s Dreamcast die oorspronkelijk voor het systeem in 2000 werd gelanceerd en in 2002 een GameCube-port kreeg.

Fans zijn nog steeds wanhopig op zoek naar een goede opvolging van de cult-klassieke JRPG – en het lijkt erop dat ze hier niet alleen staan!

video
play-rounded-fill

Let op; Oide Dreamcast footage

Skies of Sequels

Kenji Hiruta, een van de belangrijkste ontwikkelaars van de game, is onlangs bekend geworden met zijn sterke verlangen om een vervolg voor de serie te maken.

In een tweevoetige tweet verklaarde hij dat hij ‘echt, echt’ een nieuw item in de serie tot leven wil brengen:

Strongly. I really really want to develop the sequel.

Helaas kunnen er meer dan één ontwikkelaarswensen nodig zijn om een dergelijk project te starten. In april 2019 vertelde de originele producent van de game Rieko Kodama aan Kotaku dat hij niet van plan was de serie voort te zetten, omdat de originele game in zijn ogen compleet was:

I personally feel that [the GameCube’s] Skies of Arcadia Legends completed the “director’s cut” of the title. But I am honored when fans of the game who have become game developers themselves express interest in creating a sequel. It makes me happy to think of its legacy being passed on in this way.

Zou je uitkijken naar een vervolg op Skies of Arcadia?