Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood – Ongebruikte geanimeerde opening

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood – Ongebruikte geanimeerde opening

In 2008 werkten SEGA en Bioware samen om Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood te creëren, een RPG met Sonic The Hedgehog voor de Nintendo DS.

Er is online een interessant stukje gesneden content opgedoken. Het werk in kwestie is een korte geanimeerde introductiefilm voor de game, gemaakt door kunstenaar Joel MacMillan en animator Nick DiLiberto. De voltooide animatie toont Sonic die in gevecht is met zijn aartsvijand Dr. Eggman, en kan hieronder in zijn geheel worden bekeken, zoals gedeeld door @GameAnim op Twitter:

Deze animatie werd uiteindelijk niet gebruikt in de definitieve versie van de game, die in plaats daarvan clips van gameplay-opnames bevat als introductiefilm. Op het moment van schrijven is het niet duidelijk waarom de animatie uit het spel is verwijderd, hoewel sommigen speculeren dat dit zou kunnen zijn omdat de stijl niet helemaal overeenkwam met de inhoud van het spel.

Over Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood is een rollenspel voor de Nintendo DS-console, gebaseerd op de Sonic the Hedgehog-serie. Het is ontwikkeld door de Canadese RPG-ontwikkelaar BioWare, dat nu deel uitmaakt van Electronic Arts. Het spel werd in september 2008 in Noord-Amerika en Europa uitgebracht. Het richt zich op de gebeurtenissen rond de ontvoering van Knuckles the Echidna en de verdwijning van de Chaos Emeralds, wat leidt tot een veel groter verhaal. Deze game staat bekend als de eerste (en tot nu toe enige) RPG in de Sonic-serie.

Ad