Sonic Movie – Verdient wereldwijd $ 200 miljoen in de eerste 10 dagen

Sonic Movie – Verdient wereldwijd $ 200 miljoen in de eerste 10 dagen

De film Sonic the Hedgehog debuteerde met een recordbrekend weekend in theaters, zowel in Noord-Amerika als wereldwijd.

SONIC THE HEDGEHOG is gebaseerd op de wereldwijde blockbuster-videogamefranchise van Sega en vertelt het verhaal van ‘s werelds snelste egel terwijl hij zijn nieuwe thuis op aarde omarmt.

In deze live-komedie avontuurlijke komedie werken Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) samen om de planeet te verdedigen tegen het kwaadaardige genie Dr. Robotnik (Jim Carrey) en zijn plannen voor wereldoverheersing. De gezinsvriendelijke film speelt ook Tika Sumpter en Ben Schwartz als de stem van Sonic.

En het lijkt erop dat de overwinningsstreak van Sonic deze week nog steeds goed gaat!

video
play-rounded-fill

10 dagen – 200 miljoen

Bij de 10-daagse mark heeft de film nu wereldwijd maar liefst $ 203,1 miljoen verdiend ($ 64,6 miljoen tijdens het tweede weekend). In eigen land in de VS heeft de film ook $ 106,6 miljoen aan brutowinst behaald – en is op schema om detective Pikachu te overtreffen als hij in de daaropvolgende weken ongeveer $ 38 miljoen meer verdient!

Deze voorstelling betekent dat de film waarschijnlijk voor de tweede week op rij de eerste plaats in de Amerikaanse theaters heeft behouden. Dit is ondanks de lancering van Disney’s The Call of the Wild (met Harrison Ford) – waarmee hij nek aan nek racete in de kassa.