Sonic was een van SEGASammy’s beste prestatie in de verkoop qua aantallen

Sonic was een van SEGASammy’s beste prestatie in de verkoop qua aantallen

SEGASammy publiceerde de verkoop van game-eenheden voor het fiscale jaar 2021, waaruit bleek hoe goed hun grootste franchises in het algemeen werden verkocht.

Ondanks dat Sonic-games de afgelopen jaren gemengd werden onthaald, heeft SEGA’s iconische blauwe vervaging Sonic The Hedgehog zich ontpopt als een van de toppresteerders van het bedrijf met 4,4 miljoen verkochte exemplaren voor al zijn games.

Ter vergelijking: de Persona-franchise bereikte ongeveer 3 miljoen aan verkochte eenheden op de vierde plaats, terwijl de tweede en derde plaats werden ingenomen door respectievelijk Total War en Football Manager.

3D … nou ehh ….

Wat 3D Sonic-titels betreft, het is interessant dat Sonic Generations uit 2011 wordt vermeld onder de Sonic-titels die bijdragen aan de cijfers van het jaar, en niet meer recente 3D-inzendingen zoals Sonic: Lost World of Sonic Forces.

Betekent dit dat Sonic Generations nog steeds beter verkoopt dan die nieuwe Sonic-inzendingen? Helaas zonder meer exacte cijfers van SEGA, is dit slechts speculatie.